QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Vinotéce Galerii Hess byla představena jedinečná díla Martina Vavryse - FOTKY

28.04.2023 13:11

Ve čtvrtek 27. dubna se od 18 hodin konala ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň vernisáž výstavy Martina Vavryse. Tuto výjimečnou kulturní událost si nenechalo ujít mnoho milovníků umění.

Martin Vavrys_Vladimír Křivka (1)
Martin Vavrys_Vladimír Křivka (1)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (2)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (3)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (4)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (5)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (6)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (7)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (8)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (9)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (10)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (11)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (12)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (13)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (14)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (15)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (16)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (17)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (18)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (19)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (20)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (21)Martin Vavrys_Vladimír Křivka (22)

Zahájení vernisáže se ujala tradičně galeristka Zdena Benešová. O hudební doprovod se postaraly děti ze ZUŠ Bedřicha Smetany v Plzni. Na vernisáži promluvil i český akademický malíř a ilustrátor Pavel Vavrys, otec vystavujícího umělce Martina Vavryse.

Slavnostního večera se účastnila celá umělcova rodina. Poslední dny se malíř doma moc nezdržoval. „Pro mě je tato výstava tak důležitá, že jsem poslední tři měsíce před vernisáží odcházel z ateliéru domů pouze přespat. To abych dokončil všechna díla, která jsem si pro tuto výstavu určil,“ prozradil se smíchem Martin Vavrys.

Ve Vinotéce Galerii Hess až do konce května naleznete více než 40 obrazů Marina Vavryse. Jeho díla jsou malovaná akrylem a olejem. Každý kus má svůj vlastní příběh. Většinou se jedná o koláže. V každém obrazu můžete nalézt nespočet zdánlivě nesouvisejících motivů, které však dohromady vytváří ojedinělé a propojené celky.

Kromě obrazů můžete v prostoru galerie nalézt i originální sochy, které jsou vytvořeny ze železných materiálů. „Vinotéka Galerie Hess nabízí tak unikátní a čisté prostory, že teprve po pověšení všech mých obrazů a po instalaci soch, dostala díla prostor naplno přenést na návštěvníky výstavy moje myšlenky a představy,“ pochvaloval si Martin Vavrys.

Výstava autorských obrazů a soch bude ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň k vidění do 31. května.

Foto Vladimír Křivka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24