Velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk rezignoval

09.11.2022 15:28

Plzeň bude hledat nového velitele městské policie, dosavadní velitel Petr Vlk rezignoval. Své působení u Městské policie Plzeň ukončí k 31. prosinci letošního roku.

vlk

Velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk o své rezignaci informoval ve středu 9. listopadu primátora města Plzně Romana Zarzyckého a radního pro bezpečnost Jiřího Winkelhöfera. Zástupci města rezignaci přijali.

„Rozhodnutí pana Vlka nepokračovat ve funkci velitele městské policie akceptuji a děkuji mu za odvedenou práci. Naším úkolem nyní je, abychom co nejrychleji našli nového velitele s manažerskými schopnostmi, který dokáže městskou policii personálně stabilizovat a který bude vnímat bezpečnostní situaci v centru města jako zásadní. Budeme se bavit o znovuzavedení dvoučlenných hlídek a o tom, jak posílit dozor strážníků nad dodržováním pořádku na frekventovaných místech, mezi které patří náměstí Republiky nebo Americká,“ uvedl primátor Roman Zarzycký.

Nového velitele by chtělo vedení města najít do konce letošního roku.

Podle tiskové mluvčí magistrátu se primátor Plzně a radní Jiří Winkelhöfer s velitelem městské policie sešli před dvěma týdny a požadovali po něm návrh opatření, jak zlepšit fungování městské policie. Návrh obdrželi v uplynulých dnech, dle primátora s ním ale nejsou spokojeni. Obě strany tak nenašly shodu, jak zlepšit řízení Městské policie Plzeň.

foto: QAP ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24