Víkendové příběhy Městské policie Plzeň. Kondomy, kozelce a rybáři

29.08.2022 16:21

Strážníci Městské policie Plzeň měli tento víkend opět plné ruce práce. Na stanici se přišla přihlásit zlodějka kondomů, opilý senior metal kozelce a dva cizinci se vydali na ryby.

rybaři_MPP

Policisté pátrali po muži a ženě, kteří měli co dočinění s případem krádeže kondomů za více než 20 tisíc korun. Hledaná žena se přišla sama přihlásit. „V pátek 26. srpna se na služebnu Městské policie Plzeň-Střed dostavila osoba, která službu konajícímu strážníkovi oznámila, že po ní pátrají policisté v souvislosti s krádeží kondomů v obchodě. Po zjištění, že se skutečně jedná o pro Policii ČR zájmovou osobu, ji strážník omezil na osobní svobodě a přivolal muže zákona. Ti si osobu převzali k dalším úkonům,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň. O velké kondomové loupeži jsme informovali zde.

Ten samý den řešili strážníci opilého seniora, který se snažil neúspěšně dostat na podium v Křižíkových sadech, kde zrovna probíhal hudební festival. „Touha svým vystoupením zpestřit program ostatním byla u něj tak velká, že začal metat kozelce směrem vzad do diváků. V tu chvíli mu však chvilku slávy ukončili strážníci. Postavili jej na nohy a odvedli stranou. Při dechové zkoušce se prokázalo, že má muž v sobě bezmála tři promile alkoholu. Protože ve své opilosti ohrožoval svůj život a zdraví a hrozilo narušení veřejného pořádku, převezli jej k vystřízlivění strážníci do protialkoholní záchytné stanice,“ popsala Jana Pužmanová.

V neděli si šli dva muži k rybníku Nováček nachytat večeři. „Podezřelými z neoprávněného lovu ryb jsou dva cizinci 35letý muž a jeho mladistvý syn. Dvojici přistihli strážníci na základě přijatého telefonického oznámení u rybníka Nováček s nahozenými rybářskými vlasci. Pro potřeby správního řízení byly rybářské vlasce i s háčky mužům odebrány. K dořešení bude záležitost postoupena na MMP, odbor životního prostředí,“ dodala Pužmanová.

 

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24