QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vynikající studenti plzeňských vysokých škol obdrželi mimořádná stipendia

11.10.2022 18:20

Na čtyřicet vynikajících studentek a studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy převzalo v úterý 11. října v Měšťanské besedě mimořádná stipendia rektora ZČU, hejtmana Plzeňského kraje a primátora města Plzně.

studenti ocenění mimořádným stipendiem rektora_ZCU

Stipendium rektora za mimořádné studijní výsledky a vynikající reprezentaci univerzity v odborných oblastech letos získalo deset studentů ZČU, další desítku talentovaných ocenil rektor mimořádným stipendiem za sportovní úspěchy. Deset studentů obdrželo stipendium hejtmana Plzeňského kraje a deset stipendium primátora města Plzně. Stipendia rektora, Plzeňského kraje i města Plzně mají hodnotu 20 tisíc korun, stipendium rektora za sportovní úspěchy je dotováno částkou 10 tisíc korun.

„Západočeská univerzita si váží mimořádných studentských osobností, které ji v oblastech odborných nebo ve sportovní činnosti reprezentují v Česku a v zahraničí nebo které své nadání a energii věnují celospolečensky prospěšným aktivitám, jež se pozitivně promítají do života na univerzitě nebo ve městě či kraji. Výjimečné studentky a studenty, kteří za těmito aktivitami stojí, proto univerzita každoročně oceňuje mimořádným stipendiem, aby jim vyjádřila své poděkování a podporu,“ konstatoval rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček.

Foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24