Začala kompletní přestavba Obchodního centra Plzeň - Alice

12.01.2023 13:07

Kompletní přestavba Obchodního centra Plzeň – Alice v ulicích Lábkova a Terezie Brzkové na Skvrňanech začala. Součástí přestavby je i uzavření prodejny potravin Penny Market. Kompletní demolice by měla být hotova v lednu.

OC Plzeň Alice_vizualizace_0123_ÚMO Plzeň 3

„Dovolujeme si Vás informovat o zahájení kompletní přestavby areálu Obchodního centra – Plzeň Alice, jehož součástí je i prodejna potravin Penny Market. K předmětné stavbě byla ve spolupráci s Magistrátem města Plzeň připravena a projednána kompletní projektová dokumentace a získáno povolení k odstranění stavby a společné povolení v průběhu roku 2021 a 2022,“ uvádí Úřad městského obvodu Plzeň 3 s tím, že přípravné a demoliční práce na původním obchodním centru již byly ke konci roku zahájeny v západní části obchodních jednotek.

Stavební úřad uvádí informace o následujícím předpokládaném postupu prací:

  • Prodejna PENNY MARKETU – byla uzavřena dne 4.1.2023 a předána k zahájení realizace demolice a následné nové výstavby 6.1.2023.
  • Následně budou zahájeny a provedeny kompletní demoliční práce – 01/2023
  • Vlastní výstavba realizací základových konstrukcí bude zahájena – od 1.2.2023
  • Hrubá stavba by měla být dokončena realizací železobetonových prefabrikovaných konstrukcí do konce 05/2023
  • Celá stavba by dle zpracovaného Harmonogramu měla být dokončena 09/2023 a zkolaudována do 10/2023

„V průběhu celé výstavby se bude investor ve spolupráci s generálním dodavatelem stavby snažit o minimalizaci zatížení celého okolí stavby tak, aby sousedy co nejméně obtěžovali a zároveň zkrátili období výstavby a připravili předmětné Obchodní centrum v co nejkratším čase a co největší kvalitě,“ informovalo ÚMO Plzeň 3.

Foto ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24