QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západní obchvat Plzně se otevře v únoru! Podívejte se na aktuální fotky

10.01.2023 14:53

Jedna z největších silničních staveb v regionu "Městský západní okruh"  finišuje. Západní obchvat by se měl řidičům otevřít už letos v únoru.

západni okruh foto plz kraj16
západni okruh foto plz krajzápadni okruh foto plz kraj1018západni okruh foto plz kraj3západni okruh foto plz kraj1západni okruh foto plz kraj10západni okruh foto plz kraj9západni okruh foto plz kraj17západni okruh foto plz kraj16západni okruh foto plz krajzápadni okruh foto plz kraj6

"Stavebníci postupují podle plánu a na spojnici Křimic a kruhového objezdu u Globusu na Lochotíně motoristé už brzy vyjedou. Nenastane-li jakákoli nepříznivá situace, už zhruba v půlce února si stavbu bude moci slavnostně vyzkoušet veřejnost pěšky, na kole, bruslích nebo možná i na běžkách a následně bude tolik očekáváná stavba uvedena do provozu," potvrdil Plzeňský kraj.

V rámci obchvatu je nejnáročnější stavbou estakáda dlouhá 1,3 kilometru mezi Křimicemi a Radčicemi. Mostní estakáda začíná vedle Chebské ulice v Křimicích a končí nad radčickými skalami. Nejtěžší na vybudování bylo samotné založení v údolí Mže, kde řeka meandruje. Nosnost estakády byla testována vloni v listopadu.

Západní okruh Plzně propojí Bory, Skvrňany, Křimice, Radčice a Severní Předměstí. První zářijový den byl spuštěn provoz na části mimoúrovňové křižovatky přes Chebskou ulici.

První etapa okruhu o délce 2,6 kilometru, a to v úseku Domažlická – Křimická, byla dokončena v září 2014. Celková délka okruhu bude 5,9 kilometru. Náklady se vyšplhají na 2,2 miliardy korun. 

foto: Plzeňský kraj

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24