QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena nechala pět koček v uzamčené sušárně. Vyzvednout si je chtěla později

05.01.2023 14:16

49letá žena dostala výpověď z bytu. Své kočky uzavřela v sušárně s tím, že si je vyzvedne později. Dehydrovaná a podvyživená zvířata odchytili plzeňští strážníci.

kocour lochotín

„Odbor životního prostředí Úřadu městského obvodu Plzeň 2 se bude zabývat případem, kde je podezření na porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání ze strany 49leté ženy. Protiprávního jednání se měla dopustit tím, že omezovala výživu zvířete včetně jeho napájení,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí policie.

Žena kočky umístila do sušárny dočasně. „K poslednímu dni loňského roku dostala výpověď z bytu a spolu se svými věcmi umístila do uzavřené sušárny v domě do té doby s ní žijících pět koček, jelikož neměla finanční prostředky k jejich umístění do zařízení pro zvířata. Vyzvednout si je chtěla, až si najde nové bydlení,“ popsala mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci zvířata, která byla podvyživená a dehydrovaná, odchytili a převezli do Útulku pro zvířata v nouzi.

Následnou lustrací bylo zjištěno, že se žena nachází v pátrání Policie ČR. „Strážníci o věci vyrozuměli telefonicky Krajskou veterinární správu pro Plzeňský kraj. Protože bylo lustrací zjištěno, že se 49letá žena, kterou se strážníkům podařilo posléze osobně kontaktovat, nachází v pátrání PČR, byla předána přivolané policejní hlídce,“ dodala Jana Pužmanová.

foto ilsutrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24