Zoologická zahrada v Plzni překonala historický rekord!

03.01.2023 8:58

Plzeňská zoologická zahrada se za loňský rok může pochlubit odchovem mnoha zajímavých i vzácných zvířat, rozšířením expozic, ale i překonáním rekordu návštěvnosti. Informoval o tom Martin Vobruba, mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

otevření výběhu lvů_zoo_qap (22)

„S radostí oznamuji konečné číslo návštěvnosti Zoo a BZ města Plně za rok 2022. Zoo navštívilo 512 682 návštěvníků a tím byl překonán rekord z roku 2019, kdy naší zahradu navštívilo celkem 504 984 návštěvníků,“ informoval o rekordu Martin Vobruba, mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně.

V historii Zoologické a botanické zahrady města Plzně se hranice 500 000 návštěvníků za rok překonala už podruhé.

V roce 2022 se podařilo odchovat mnoho pozoruhodných a vzácných zvířat. „Odchovali jsme mláďata lvů berberských, želv trpasličích, želv pavoučích, lemurů rákosových, zajíců běláků, promyk bažinných, papoušků chocholatých, dikdiků Kirkových atp. Druhovou skladbu rozšířil například kivi hnědý a lemur korunkatý, na statek zamířil barokní osel,“ vyjmenoval mluvčí zoo.

Zoologická zahrada také modernizovala a rozšiřovala expozice. „Expozičními novinkami byl zejména zmodernizovaný venkovní výběh lvů berberských, expozice plameňáků Mokřady Albufera nebo upravený výběh lemurů kata,“ uvedl Martin Vobruba s tím, že připomenul, že v uplynulém roce bylo rozšířeno Strašidelné sklepení.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24