QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čtyři na jednoho. Pracovníci bezpečnostní agentury v Plzni surově zbili a okradli muže bez domova

19.01.2023 10:00

Obvinění si vyslechli 4 muži, kteří fyzicky napadli muže bez domova, kterého našli na vlakovém nádraží v Plzni. Poté co ho zbili, naložili muže do nákupního vozíku, který roztlačili do silnice.

smutný muž_pixabay

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání mužů ve věku 22 let, 37 let, 23 let a 18 let, které obvinili ze spáchání trestných činů loupež a ublížení na zdraví spáchaných formou spolupachatelství. „Obvinění jako pracovníci bezpečnostní agentury dne 9. ledna 2023 kontrolovali areál Českých drah a v nevyužívané plechové hale společně vyhledali čtyřiapadesátiletého muže bez domova, který zde přebýval. Vyzvali ho, aby halu opustil,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie.

„V době, kdy si balil svoje věci, tak ho několikrát udeřili teleskopickým obuškem do různých částí těla, kopali do žeber, do hlavy a nastříkali mu pepřový sprej do tváře. Pak si všimli, že má na sobě řetízek a prsten. Pod pohrůžkou, že mu zlámou prsty, jim měl svoje šperky vydat. Poškozený to odmítl, a tak mu šperky sami strhli z krku a prstu a ponechali si je,“ popsala mluvčí policie.

Ani to mužům nestačilo. Muže bez domova naložili do nákupního vozíku. „Následně muže vytáhli z haly ven, naložili ho do nákupního vozíku, který se nacházel poblíž, a roztlačili ho po silnici. Po několika metrech se vozík převrátil, muž z něj vypadl ven a pracovníci ostrahy z místa odešli. Poškozený jejich jednáním utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici,“ dodala Dagmar Brožová.

Obvinění jsou stíháni na svobodě, hrozí jim trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24