QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Demonstrace i fotbal! Plzeň byla v neděli pod dohledem policie! FOTKY

18.09.2022 5:23     18.09.2022 23:38

Bezpečnostní opatření připravila PČR na neděli 18. září v Plzni. Policisté dohlíželi v průběhu celého dne hned na několik akcí včetně ohlášené demonstrace a fotbalu. Na fotbalovém utkání došlo k 5 přestupkům!

pčr
pčrPCRpcr2pcr23pčr6poílicie 9policie 3policie 6policie 7policiepolicie2

Večer byli v ulicích Plzně policisté kvůli fotbalovému utkání Plzně se Slavii, které začalo v 19 hodin. Policisté už dohlíželi na příjezd fotbalových fanoušků na plzeňském vlakovém nádraží. Na místě byl i antikonftliktní tým a policisté se služebními koňmi.

"V souvislosti s fotbalovým utkáním došlo na stadionu k případům protiprávního jednání, zatim evidujeme 5 přestupků zejména v souvislosti s použitím pyrotechniky. Jeden přestupek byl zjištěn u fanouška domácího týmu, zbývající čtyři u fanoušků týmu hostí. Nyní jsou fanoušci SK Slavia Praha v doprovodu policistů na vlakovém nádraží a pod dohledem pražských policistů následně odjedou vlakem zpět do Prahy," uvedla po zápase policejní mluvčí Pavla Burešová.

FOTO: PČR

PŮVODNÍ ČLÁNEK

"V neděli, 18. září, proběhne v Plzni hned několik akcí, na které budou dohlížet desítky policistů. Naším hlavním úkolem bude zajistit v krajském městě veřejný pořádek, bezpečnost osob a majetku a také bezpečnost a plynulost silničního provozu," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová.

Policie bude dopoledne dohlížet na Škoda FIT Půlmaraton, který proběhne v centru města. "Pokud se v neděli dopoledne budete pohybovat v blízkosti náměstí Republiky, počítejte tedy s omezeními a případným zdržením," doplnila tisková mluvčí policie

Policie bude dohlížet odpoledne na průběh demonstrace. "V odpoledních hodinách je na náměstí T. G. Masaryka svoláno shromáždění, na jehož průběh, zejména pak po linii veřejného pořádku, budeme rovněž dohlížet," říká Burešová.

A policie bude samozřejmě v pohotovosti také kvůli fotbalovému utkání. Od 19 hodin se utkají mužstva FC Viktoria Plzeň a SK Slavia Praha.

"Policisté ze služby pořádkové, dopravní policie a kriminální policie a vyšetřování se jako obvykle zaměří na zajištění co možná nejklidnější situace na území Plzně před zahájením fotbalového zápasu, v jeho průběhu i po jeho ukončení. Do bezpečnostního opatření jsou také zapojeni policisté z antikonfliktního týmu, kteří budou doprovázet fanoušky na stadion a zpět," upřesňuje tisková mluvčí policie.

V okolí stadionu budou nejen hlídky. "Také pražští kolegové se služebními koňmi. Pozornost budeme soustředit i k centru města, k vlakovému nádraží a dalším místům s vyšší koncentrací osob, stejně tak jako hlavnímu silničnímu tahu mezi Prahou a Plzní, tedy situaci na dálnici D5. Opět spolupracujeme s pořadatelskou službou, bezpečnostní agenturou, Městskou policií Plzeň a Magistrátem města Plzně," říká Pavla Burešová.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24