QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva cizinci brali v Plzni vše, na co přišli! Pochutnali si i na láku z okurek

09.10.2022 13:40

Plzeňští policisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, kteří kradli na různých místech Plzně a poškozeným způsobili škodu za téměř 400 tisíc korun.

1

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou cizinců ve věku 32 a 43 let, které obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, z pokračujícího přečinu poškození cizí věci a z přečinu porušování domovní svobody. Protiprávní jednání páchali samostatně nebo formou spolupachatelství. 

Pachatelé se během třech měsíců vloupali do několika objektů na různých místech Plzně. "Jednalo se převážně o garáže, firemní areály, rodinné domy a sklepy. Kradli vše, co se v objektech zrovna nacházelo. Jednalo se o jízdní kola, pneumatiky, stavební nářadí, autobaterie, ale i měděné plechy nebo objímky. Z jednoho zahradního domku odcizili dokonce kapesní nožík, dámské gumovky a příruční lampičku. V jednom případě odcizili z garáže několik sklenic domácího medu a vypili lák z okurek. Poškozeným majitelům způsobili škodu v celkové výši 387 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Oba cizinci se ke krádežím doznali. Jedná se o recidivisty, kteří byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni a nyní si odpykává trest odnětí svobody.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24