Krvavý útok na muže v Domažlicích. Policie obvinila útočníka z pokusu o vraždu

20.03.2017 12:07

Během zhruba jednoho týdne vyšetřuje policie v Plzeňském kraji druhý pokus vraždu. Tentokrát došlo ke krvavému útoku v Domažlicích. Pobodaného muže zachránil náhodný svědek.

FOTO_Pavel Němeček (5)

Krveprolitím skončily spory mezi dvěma cizinci v jednom z bytů v Domažlicích. Mladší z dvojice cizinců vytáhl na svého soka nůž a bodl ho do hrudníku. Za zraněným mužem se pak hnal dokonce i z domu ven, kde ho nakonec odzbrojil svědek.

Drama se odehrálo kolem druhé ráno v sobotu v jednom z domů v Havlíčkově ulici. Mezi dvěma cizinci nejdřív došlo k hádce, ta nakonec vyvrcholila surovým útokem. "Jednatřicetiletý cizinec vzal z kuchyňské linky nůž a se slovy ´Já tě zabiju´ se pokoušel druhého 52letého cizince nožem bodnout. Přestože se poškozený snažil rukama bránit, útočník překonal jeho odpor a bodl ho do oblasti hrudníku," popsala mluvčí policie Markéta Fialová.

Pobodanému muži se podařilo z bytu uprchnout před dům, ozbrojený útočník ho ale pronásledoval. Dalšímu běsnění pak zabránil svědek, který rozzuřeného cizince odzbrojil. "Díky 25letému svědkovi, který útočníkovi vzal nůž, se nepodařilo tento zvlášť závažný zločin dokonat. Po činu byl poškozený převezen do domažlické nemocnice s bodnořeznými poraněními," dodává policejní mluvčí.

Policie útočníka krátce po činu zadržela a v neděli ho obvinila z pokusu o vraždu. Zároveň padl i návrh na vzetí do vazby. Mladému cizinci nyní hrozí až 18 let ve vězení.

V letošním roce jde přitom už o druhý pokus o vraždu v Plzeňském kraji. Před několika dny policie obvinila také muže z Klatovska z pokusu o vraždu. V tomto případě se měl 66letý muž pokusit uškrtit svoji manželku. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24