QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla lupiče, kteří vykrádali chaty na Klatovsku!

17.08.2022 14:15

Krádež auta, vykradené chaty a chalupy...dopadeným pachatelům policie prozatím prokázala celkem dvanáct krádeží. Podrobnosti v článku.

foto-qap-cz (69)

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dvanácti případů vloupání a krádeží, kdy zjistili dva pachatele. „Muž ve věku šestatřicet let pobývající v Sušici a třicetiletý muž z obce u Klatov převzali od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání pokračujících přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci z části spáchaných samostatně a z části formou spolupachatelství,“ uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

Šestatřicetiletý muž má na svědomí kromě vloupání i krádež auta. „Starší muž dne 24. června v obci Dlouhá Ves odcizil vozidlo Mercedes Benz, v druhé polovině měsíce června v obci Petrovice u Sušice vnikl do rekreační chalupy a odcizil různé věci i zahradní nářadí. V obci Kamýk koncem měsíce června vnikl do chaty a vzal různé nářadí. V Sušici vnikl v noci z 13. na 14. srpna v ulici Pod Kalichem do sedmi garáží, kde vzal jeden křovinořez a způsobil škodu především poškozením zařízení. Dne 14. srpna v 5.40 hodin byl v jedné garáži zadržen hlídkou policistů z místního obvodního oddělení,“ vyjmenovala prohřešky staršího z pachatelů mluvčí policie. „Obviněný svým jednáním způsobil škodu poškozením zařízení za 50 800 Kč a odcizením věcí 100 254 Kč.“

Společně se pak muži do akce vydali v červnu. „Uvedení muži společně v druhé polovině měsíce června v obci Třebýcinka vnikli do chaty a vzali elektrické a ruční nářadí a dne 23. června vnikli do chaty v obci Kamýk, kde odcizili televizor, satelitní přijímač a ruční nářadí,“ popsala Dana Ladmanová. „Mladší muž způsobil škodu poškozením ve výši 12 300 Kč a odcizením věcí za 25 240 Kč.“

Uvedení muži byli v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost soudy odsouzeni a potrestáni. V úterý 16. srpna byl šestatřicetiletý muž podle rozhodnutí soudu vzat do vazby a převezen do věznice.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24