QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velká kontrolní akce! Policisté zkontrolovali 502 osob, 162 vozidel a 584 dokladů

03.02.2024 16:00

Policisté kontrolovali ubytovny a firmy, zaměřili se i na nelegální tranzitní migraci. Zjistili desítky přestupků.

kontroly cizinců_pčr
kontroly na hranicích_migranti_pčrkontroly cizinců_pčrkontroly cizinců_pčr1jpegkontroly cizinců_pčr2jpegkontroly cizinců_pčr3jpeg

Kontroly nelegální tranzitní migrace byly celkem čtyři. "Konkrétně v blízkosti hraničního přechodu Pavlův Studenec na Tachovsku, v Železné Rudě na Klatovsku, na dálnici D5 a v blízkosti hraničního přechodu Svatá Kateřina na Klatovsku. V rámci těchto čtyř akcí policisté zkontrolovali 162 vozidel, 186 osob a 272 dokladů. Přestupků bylo zjištěno 28," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan s tím, že se ještě policistům podařilo na dálnici D5 odhalit vozidlo v pátrání.

V Klatovech a Plzni proběhly i pobytové kontroly zaměřené na zaměstnávání cizinců a ubytovací zařízení. "Zde policisté zkontrolovali 316 osob v celkem 8 ubytovacích zařízeních. Při kontrole klatovské ubytovny pak zajistili cizince, který od 3. listopadu loňského roku pobývá na našem území neoprávněně.  Na ubytovně v Plzni následně policisté z obvodního oddělení Plzeň-Slovany omezili na osobní svobodě cizince, jenž se nacházel v celostátním pátrání," dodal Hodan.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT