QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice pořídila nová lůžka pro nejmenší pacienty. Jsou hezčí, bezpečnější i pohodlnější

03.12.2023 15:00

Dětské oddělení Domažlické nemocnice zlepšuje péči o své nejmenší pacienty, kteří vyžadují hospitalizaci. Postýlky mají dětský design a oproti původním lůžkům i řadu technických vylepšení pro větší bezpečnost dětí, jejich pohodlí, lepší manipulaci nebo i snazší přístup zdravotníků či rodičů k nemocnému dítěti.

Nové postýlky v Domažlické nemocnici_NPK

Nemocnice pořídila pět lůžek v hodnotě kolem 350 tisíc korun. „Oproti starým kovovým lůžkům jsou nové postýlky obrovský technický i designový skok. Stará lůžka měla například jen dvě kolečka a při přesunu se musela jedna strana nadzvedávat. Nová mají čtyři kolečka, všechna centrálně ovládaná včetně brzdy. Lůžka jsou také plně elektronicky polohovatelná. Lze nastavit výšku, aby byla pohodlná pro vyšetření lékařem nebo když si chce rodič s dítětem hrát a sedí u něj. Nastavuje se sklon zádového dílu i další specifické polohy,“ popsala primářka dětského oddělení Lenka Dvořáková. Na čelní stěnu z tvrzeného skla se dají také přidat dětské motivy.

Nové postýlky v Domažlické nemocnici využijí ročně stovky právě nejmenších pacientů ve věku od jednoho do čtyř až pěti let. V Domažlické nemocnici má dětské oddělení vyhrazeno celé jedno křídlo v prvním patře lůžkového traktu. Aktuálně disponuje v osmi pokojích 16 dětskými lůžky a taktéž lůžky pro doprovod rodičů.

Foto NPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT