QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historickým vlakem za zábavou! Vydejte se do Konstantinových Lázní a Bezdružic

08.08.2021 10:14

Zajímavá akce se chystá na příští sobotu 14. srpna. Z Plzně vyjede dobový vlak s lokomotivou Hektor do Konstantinových Lázní a Bezdružic, kde bude připraven atraktivní program.

DSC_2404

Plzeňský kraj zve všechny v sobotu 14. srpna na Konstantinolázeňsko, na akci můžete vyrazit z Plzně dobovým vlakem nebo lze zvolit individuální dopravu. Dobový vlak s historickou lokomotivou Hektor vyjede v sobotu v 9:15 z Plzně do Konstantinových Lázní a Bezdružic. Na Dvůr Krasíkov se můžete svézt z Bezdružic historickým autobusem.

Celodenní program v Konstantinových Lázních

Vlakem lze přijet do Konstantinových Lázní, tady bude po celý den probíhat program v parku vedle hotelu Prusík. „Návštěvníky čeká živá muzika, bohatý program pro děti například Pohádkohraní s Jitulí a Dadulí, divadélko, malování na obličej, ochutnávky lázeňských produktů, stezka o ceny. Bude samozřejmě i možnost zpestřit si den koupáním v místním Wellnesscentru Konstantin,“ uvádí podrobnosti Marcela Krejsová, radní Plzeňského kraje pro oblast cestovního ruchu.

Program nabídne i bezdružické nádraží...

Vlakem lze pokračovat až do Bezdružic. Na nádraží bude otevřené železniční muzeum a četnická stanice, rovněž budou probíhat dílničky a malování na obličej pro děti. Zároveň zde bude jezdit historická drezína.

Doprovodný program je také na Dvoře Krasíkov. „Všechna tři místa budou propojena historickým autobusem Karosa ŠL 11, který bude jezdit zdarma přes Konstantinovy Lázně na farmu do Dvora Krasíkov, kde je minizoo se zvířátky nebo mýdlový a sýrový obchod,“ dodává Marcela Krejsová.

Historický autobus bude vyjíždět z Bezdružic ve 12:10, 13:10, 14:10 a 15:10 a z Krasíkova bude jezdit ve 12:40, 13:40, 14:40 a 15:40. Zpět do Plzně jede vlak z Bezdružic v 16:50 a z Konstantinových Lázní v 16:58. V Plzni bude v 18:15.

Stopovací hra pro pěší mezi Bezdružicemi a Konstantinovými Lázněmi

Cestu mezi Bezdružicemi a Konstantinovými Lázněmi lze obousměrně absolvovat pěšky. Na trase o délce necelé 3 km bude připravena hra o ceny s názvem Poznejte Plzeňský kraj. Hrací karta bude k dispozici u stánku Plzeňského kraje v amfiteátru v Konstantinových Lázních nebo v železničním muzeu v Bezdružicích.

Předprodej jízdenek na historický vlak probíhá v mezinárodní pokladně na hlavním vlakovém nádraží v Plzni, jízdenka stojí 200 Kč. Děti do 6 let budou moci cestovat zdarma bez nároku na místenku. Vlak bude mít zařazený bufetový vůz a přeprava jízdních kol a kočárků nebude zajištěna.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24