Letos proběhne jubilejní ročník Ukliďme Česko. Zapoj se i ty!

02.03.2023 10:05

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Tradičně se zapojují i města v Plzeňském kraji.

uklidme česko

Jubilejní 10. ročník akce Ukliďme Česko se koná 1. dubna. Termín mezinárodního úklidového dne pak připadá na 17. září. Do úklidové akce se zapojuje mnoho lidí. „V uplynulém roce se do úklidů zapojilo téměř 200 000 dobrovolníků, kteří během 4 687 akcí uklidili 2 730 tun odpadů,“ uvedli u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků organizátoři akce Ukliďme Česko.

Uklízet ale nemusíte jen na aprílový den. Příkladem je obec Ejpovice. Úklid odpadků na katastru obce je naplánován na sobotu 25. března. Sraz je ve 13 hodin před základní školou. „Vezměte s sebou ochranné pracovní rukavice a reflexní vesty. Úklid bude probíhat i kolem komunikace. Odvoz sebraných odpadků je zajištěn. Přijďte podpořit aktivity prospěšné nám všem. DĚKUJEME za Váš čas a ochotu,“ uvádí obec. Po skončení akce čeká na účastníky odměna na hřišti TJ Sokol Ejpovice, kde se budou opékat špekáčky.

Pokud máte zájem se připojit ke stále sílícímu „úklidovému hnutí“, můžete se již nyní přihlásit na www.UklidmeCesko.cz, kde získáte všechny potřebné informace. Žádost o pytle a rukavice na jarní akci je nutné odeslat do 9. března.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24