08.11.2025 9:36
V pátek 7. listopadu přívítali plzeňští basketbalisté na domácí palubovce Sokol Pražský
Přinášíme info z průběhu zápasu a fotky
08.11.2025 9:36
Přinášíme info z průběhu zápasu a fotky
07.11.2025 15:14
Jedna osoba utrpěla zranění
07.11.2025 12:41
Blíží se svatý Martin. Restaurace budou nabízet pečené husy a kachny. Přinášíme vám proto tradiční slavnostní recept na divokou kachnu, kterou si můžete připravit i v pohodlí domova.
Šťavnatá divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně je ideální pro slavnostní stůl. Tato lahodná kombinace zaručeně potěší každého gurmána. Připravte si pekáč a pusťte se do vaření!
Na přípravu budete potřebovat:
Postup přípravy:
Kachnu osolte a posypte kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejte máslo, na něm zesklovte cibuli se slaninou, přidejte všechno koření a posekané švestky.
Chvilku společně opékejte a poté podlijte malinko vodou. Následně vložte kachnu a přiklopte na asi 10 minut, kachnu po obou stranách poduste, aby se pečení v troubě urychlilo.
Po odpaření vody podlijte vínem a dejte kachnu ještě přikrytou do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracejte a podlévejte výpekem.
Po půl hodině pekáč odkryjte a kachnu dozlatova dopečte.
foto a recept: Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno