QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni bude vystavovat talentovaná malířka Jana Sádriková

13.03.2023 15:17

Rodačka z Klášterce nad Ohří bude vystavovat své jedinečné obrazy v jedné z plzeňských galerií. Její díla jsou plná harmonických barev a pozitivních myšlenek. Přijďte na vernisáž a poznejte autorku osobně.

rande-pod-zamilovanym-stromem1
rande-pod-zamilovanym-stromem1Z-trni-zrozenarande-pod-zamilovanym-stromemJana Sádrikováleták výstava Plzeň

Vernisáž výstavy s názvem Můj barevný sen se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň v úterý 21. března od 17 hodin. Přijďte se seznámit s autorkou a načerpat radost a dobrou náladu z malebných děl, která budou v galerii vystavena.

Jana Sádriková byla kreativní už v dětství. Věnovala se malování, hudbě i tanci. Zaměřovala se na kreslení portrétů tužkou a navrhování oděvů. To se postupem času měnilo. „Intenzivněji jsem se malování začala věnovat v roce 2005, kdy jsem tuto činnost začala cítit jako možnost sebevyjádření a sebereflexe. Pokračovala jsem v kresbě realistických portrétů, které ale časem zpomalovaly mojí vlastní kreativitu. Potřebovala jsem do obrazů dávat víc, než jen tvář člověka z fotografie. Potřebovala jsem více svobody. A tak jsem popustila uzdu a začala konečně tvořit srdcem vnitřního umělce,“ říká malířka.

„Moje současná tvorba je ovlivněna z velké části emocemi, sny a fantazií, ale i obyčejnými každodenními starostmi. Po letech hledání a zkoušení různých technik jsem nalezla svou vlastní techniku malby. Jedná se o spontánní nanášení vrstev barev za použití různých strukturovacích technik, kdy výsledek není předem daný. Je to pouze hra spojená s mou vlastní představou plnou fantazie," vysvětlila umělkyně.

Jaké jsou obrazy Jany Sádrikové? „Miluji přírodu, a tak jsou moje obrazy plné lásky k ní, krajinných scenérií plných barev, lásky, něhy a laskavosti. Jsou to příběhy lesního společenství a louky plné květů a života v nich,“ přibližuje malířka.

Jana ráda pomáhá tvořivým lidem v jejich kreativitě. „Věřím, že tvořivost neboli kreativita je součástí každého člověka a čeká jen na příhodný okamžik, kdy zase ukáže svoji moc,“ říká Jana Sádriková a dodává: „Jediné, co v životě potřebuji, je malování a pomáhání ostatním nalézt jejich ztracenou kreativitu. Vše ostatní už totiž mám.“

Výstava autorských obrazů bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 25. dubna. Přijďte na vernisáž a poznejte tuto umělkyni osobně.

Foto Jana Sádriková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24