30 let od založení Západočeské univerzity! Výročí připomíná výstava - FOTKY

07.09.2021 6:13

Výročí 30 let od založení Západočeské univerzity v Plzni připomíná výstava. Prohlédnout si ji můžete ve Smetanových sadech v Plzni. Výstavu zahájil rektor univerzity.

ZČU Vystava (1)
ZČU Vystava (1)ZČU Vystava (2)ZČU Vystava (3)ZČU Vystava (4)ZČU Vystava (5)

Výstava s názvem 30 let Západočeské univerzity v Plzni byla zahájena v pondělí 6. září před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje, k vidění bude až do 3. října. Historie ZČU je prezentována na ilustracích studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

„Čas od času je důležité připomenout si, kdo jsme a odkud jsme vzešli. Věřím, že výstava, která k 30. výročí univerzity vznikla, k tomu může přispět. Jejím prostřednictvím chceme poděkovat všem, kdo Západočeskou univerzitu tvořili a tvoří, a univerzitě k jejímu 30. výročí popřát do dalších let mnoho úspěchů, a především dostatek motivovaných mladých lidí, kteří ji budou dále rozvíjet,“ uvedl rektor ZČU Miroslav Holeček, který výstavu v pondělí zahájil.

Na výstavních panelech je k vidění výtvarně zpracovaná časová osa. Mapuje nejen uplynulých 30 let univerzity, ale i události z doby před jejím vznikem, kdy v Plzni působila Vysoká škola strojní a elektrotechnická a Pedagogická fakulta. Součástí výstavy jsou také portréty pěti dosavadních rektorů ZČU. S vybranými úspěchy fakult, výzkumných center a vysokoškolských ústavů se lidé mohou seznámit díky krátkým komiksovým příběhům.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24