QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Alfa se připojí k Noci divadel. Účastníky čeká cesta časem

12.11.2019 19:31

Pro návštěvníky plzeňského Divadla Alfa je připravena originální bojovka. Zažijí bytové divadlo, naučí se opisovat samizdat, zacvičí si v "rytme“ nebo si vyrobí mávátko.

Divadlo_ALFA-Cirkus_zlodějů

Divadlo Alfa v Plzni se v sobotu 16. listopadu připojí k celorepublikové Noci divadel. Návštěvníky čeká cesta časem do doby před 30 lety.

Noc divadel začne v Alfě už v 15 hodin, kdy se odehraje představení Cirkus zlodějů. Příběh o tom, že by se lidé neměli bát a neměli by krást, je plný loutkářských cirkusových kouzel. Po jeho skončení se otevřou brány divadla i pro další návštěvníky.

Alfa se k Noci divadel se připojuje už počtvrté a v minulých letech sem zamířily stovky návštěvníků. "Letos jsme se chtěli přihlásit i k programu Cesta svobody, který v Plzni připomíná výročí sametové revoluce, a vznikla tak originální bojovka, cesta prostorami divadla, která zážitkovým způsobem připomene dobu před třiceti lety,“ zve ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Děti čeká určování předmětů, jejichž funkci dnes nahrazují mobilní telefony, zasoutěží si v převíjení kazety tužkou na čas, poslechnou si vyprávění o tehdejším divadle a navštíví i divadlo bytové. Spolu s rodiči mohou opisovat přes kopírák zakázanou knížku nebo si vyrobit mávátko. Na trase je čeká řada překvapení a za její úspěšné projití získají malý dárek.

K oslavám výročí sametové revoluce se divadlo připojí i v pondělí 18. listopadu večerním představením inscenace Kde domov můj, která očima jedné plzeňské rodiny prochází celým stoletím a končí právě sametovou revolucí.

Na představení Cirkus zlodějů a Kde domov můj je třeba mít vstupenku. Vstup na Noc divadel, která potrvá do 19 hodin, je zdarma.

FOTO: Divadlo Alfa

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24