QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anna K. získala nejvíc nominací v anketě Žebřík. Kdo další bodoval?

03.02.2021 8:55

Fanoušci hudby v anketě Žebřík rozhodli o tom, že největší šanci na úspěch má zpěvačka Anna K, nominována ve třech kategoriích, a to hlavně díky singlu Na malou chvíli a jejímu videoklipovému ztvárnění.

Žebřík 2013 Anna K

Nominacím Hudebních cen Žebřík vévodí Anna K, Lenny, David Koller, Marek Ztracený, Miro Žbirka, Lucie, Monkey Business a Tata Bojs. "Živá kultura trpí a skomírá, ale nahrávek, videoklipů nebo streamovaných koncertů přinesl loňský rok celkem dost, takže fanoušci mají v nominacích z čeho vybírat. Zrušit jsme se rozhodli jen donedávna oblíbenou recesi pod názvem Průser roku, která podle nás v těchto dobách postrádá smysl, a raději dáme o to větší prostor pozitivním událostem, povedeným počinům a jejich tvůrcům. Na slavnostním vyhlášení vyhodnotíme výsledky letošního i loňského hlasování," řekl ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Kromě Anny K. má na konečný úspěch šanci také Lenny, počítáme-li i její duet s Marpem, dále David Koller, Marek Ztracený, Miro Žbirka, Monkey Business a Tata Bojs. Obě jmenované kapely figurují v kategorii Album roku zásluhou svých podzimních nahrávek.

Do nominací se probojovali také Mňága a Žďorp, Poetika, Skyline, Michal Hrůza, Fast Food Orchestra, Klára Vytisková spolu s Lake Malawi, Škwor, Mandrage, Like-it, Kateřina Marie Tichá, Dan Bárta, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Barbora Poláková a Ewa Farna.

Mezi kandidáty na Objev roku 2020 figurují 7krát3, Adolfeen, Deaf Heart, Karin Ann a Nelly.

Akcí se v loňském roce odehrálo podstatně méně než v předchozích letech, přesto má tato kategorie důstojné zastoupení díky těmto událostem: Letokruh, Marek Ztracený v O2 Aréně, Monster Meeting, Praha Září a Rock for People.

O definitivních výsledcích se bude rozhodovat do 28. února 2021 na stránkách www.anketazebrik.cz. Zde také naleznete nominace v zahraniční části ankety. Finálový večer Žebříku je naplánován na 21. května 2021 do areálu DEPO2015 v Plzni. Vítězové obdrží originální sošky, jejichž autorem bude opět mezinárodně renomovaný sochař Václav Česák.

Foto: Hudební ceny Žebřík

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24