QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anonym oznámil útok. Policisté od rána monitorují bezpečnost dětí ve školkách

07.05.2021 8:50

Od čtvrtečního odpoledne se policisté zabývají anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na mateřskou školu. Od ranních hodin proto probíhají u školek bezpečnostní kontroly.

strážník u školky ve Lhotě

Policisté provádí nejrůznější opatření, jak anonymního oznamovatele co nejdříve odhalit. Policisté monitorují bezpečnost dětí i u mateřských škol na území Plzně.

Už ve čtvrtek večer přišel e-mail některým rodičům od ředitelek mateřských školek. Tímto způsobem oznamovaly rodičům, že budou v pátek probíhat bezpečnostní kontroly a pokud má někdo z rodičů možnost si nechat tento den dítě doma, prosily o tuto možnost.

strážník u školky ve Lhotě1

Autor výhrůžky oznámil, že na pátek 7. května připravuje útok na školku, nijak ale nespecifikoval, o jaké zařízení se má jednat. Poplach proto platí v rámci celé České republiky. "Národní centrála proti organizovanému zločinu se intenzivně zabývá anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na mateřskou školku, která nebyla nijak specifikována. V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie jsme přijali preventivní opatření a provádíme úkony směřující k vypátrání autora výhrůžky," uvedla policie na svém twitterovém účtu.

Policie se zatím nechce k věci více vyjadřovat. "Městská policie se z taktických důvodů k věci nebude vyjadřovat, úzce spolupracujeme s PČR," sdělila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.
 

Foto: Qap.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24