QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Architektka Jiřičná přijela do Plzně, zkontrolovala vznikající Obláček

14.05.2022 18:15

Podle projektu světoznámé architektky Evy Jiřičné vzniká ve Fakultní nemocnici Plzeň tzv. Obláček nad Plzní. Architektka přijela do Plzně stavbu zkontrolovat.

3
3ai design 1ai design 2ai design1_02_0

Český národní registr dárců dřeně buduje nad Hematologicko-onkologickým oddělením FN Plzeň na Lochotíně novou nástavbu, tzv. Obláček nad Plzní.

S myšlenkou Obláčku přišel už v roce 2011 bývalý primář hematoonkologie Vladimír Koza, který chtěl svým pacientům a jejich blízkým dopřát krásný výhled z oken plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. Primář se bohužel výstavby nedožil.

Nástvaba tzv. Obláčku bude na osmipatrové budově, přímo nad hematoonkologickým oddělením jsou budovány nové prostory ze skla a kovu. "Projekt vzniká podle návrhu světoznámé architektky Evy Jiřičné, která si stavbu přijela ve středu 11. května osobně prohlédnout. Na střechu osmipatrové budovy ji doprovodil ředitel FN Plzeň Václav Šimánek," uvádí vedení FN Plzeň. 

Stavbu provází hluk, ty největší práce by ale měly skončit už v létě. "Rozsáhlé a náročné práce bohužel doprovázejí zhoršené podmínky pro hospitalizované pacienty i zaměstnance, nemocnice se proto omlouvá za nadměrný hluk a prašnost a zároveň prosí o shovívavost – nejhlučnější práce by měly skončit během nadcházejícího léta," uvádí dále vedení.

ai design 2

foto: FN Plzeň, AI-Design

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24