QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Auto se u Velhartic přetočilo přes střechu. Dvě ženy skončily v nemocnici

09.07.2020 18:45     09.07.2020 19:50

Záchranáři vyjížděli ve čtvrtek 10. července k Velharticím na Klatovsku, kde se střetla dvě osobní auta.  Nehodu zavinil řidič, který nedal přednost vozidlu na hlavní silnici.

DSC05049

K nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne na silnici mezi Velharticemi a Nemilkovem. "Od Velhartic jel směrem na Nemilkov řidič ve věku 52 let s vozidlem Škoda Octavia. Z dosavadního šetření vyplývá, že při vjíždění do křižovatky z vedlejší komunikace nedal přednost v jízdě zleva jedoucímu vozidlu Toyota, které řídila 46letá řidička. Po střetu se Toyota přetočila přes střechu a zůstala ležet na pravém boku na komunikaci. Ve vozidle Škoda Octavia utrpěla zranění spolujezdkyně ve věku 50 let, která byla z místa odvezena do nemocnice. Řidička Toyoty byla se zraněními také převezena do nemocnice,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že alkohl byl u řidiče i řidičky vyloučen dechovou zkouškou. Škoda je odhadnuta na 430 tisíc korun.

"Žena ve věku 46 let byla transportována se středně těžkým poraněním do Klatovské nemocnice, druhá žena s lehkým poraněním do nemocnice v Sušici,“ potvrdil operátor krajské záchranky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24