BAHNA 2022 jsou za rohem! Očekává se až 50 tisíc návštěvníků!

22.06.2022 14:00

Den pozemního vojska, všeobecně známý pod názvem BAHNA 2022, se bude konat 25. června. Na co se návštěvníci mohou těšit a jak se na akci dostat? Naleznete v článku.

BAHNA_ilustračka_BAHNA

Jedna z největších prezentací Armády České republiky je velmi vyhledávanou událostí. U Strašic, v prostoru vojenského cvičiště, se koná každoročně od roku 1990. V sobotu 25. června od 9 hodin čeká na zájemce bohatý program plný vojenské techniky a praktických ukázek.

„Armáda České republiky se představí v plné parádě a se všemi součástmi. Věříme, že si akci s námi užijete a prozradíme, že letos z vcelku pochopitelných důvodů nebude účast zahraničních armád, což jistě každý pochopí. Drobnou náhradou by mohlo být představení bojového vozidla Zetor - Gerlach jak ve statických ukázkách, tak v pohybu,“ uvedli organizátoři.

Cílem události je ukázat veřejnosti vojenskou techniku, demonstrovat profesní připravenost příslušníků armády. Na návštěvníky kromě nejmodernější technologie čekají i historická vozidla, výsadky, ukázky vystoupení Československých legií z první světové války a mnoho dalšího.

ČSAD vypraví několik speciálních autobusů, některé se budou po celý den kyvadlově točit. „Očekává se návštěvnost kolem 50 tisíc lidí. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a přispět tak k jejímu hladkému průběhu,“ sdělil ředitel divize ČSAD Václav Königsmark.

Linka 440380 pojede na trase Plzeň – Rokycany – Dobřív - Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Pro dopravu z Plzně je vhodné využít spoje v 6:20, 7:05, 7:35, 8:05 a 8:35 hodin z Centrálního autobusového nádraží ze stanoviště číslo 8. Zpět do Plzně pojedou spoje po skončení akce v 17:10, 17:20, 17:40, 18:00 a 18:10.

Linka 470390 pojede po trase Radnice - Lhota pod Radčem – Mýty - Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Další tři páry zvláštních spojů pojedou přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a budou navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu. Na linkách platí zvláštní ceník jízdného, který nabízí jednosměrné jízdenky v ceně 20 Kč ze Strašic či Dobřívi na Bahna nebo opačně.

Program začne v 9 hodin, kdy akci zahájí exhibičním vystoupením Posádkové velitelství Praha, v 11:30 proběhne kombinovaná ukázka Policie ČR a Vězeňské služby ČR. Po 12. hodině čekají na návštěvníky ukázky vojenských strojů, například střední tank T72M1 nebo obojživelný BVP-2.

Detailní program a jízdní řády naleznete zde.

 

foto ilustrační bahna.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24