QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bavorské lázně navštěvuje stále více Čechů

09.02.2020 12:45

Trojúhelník lázeňských měst Bad Füssing, Bad Grisbach a Bad Birnbach pod Pasovem je stále více vyhledáván českými turisty. Není se čemu divit. Lázně jsou celkem blízko, nabízejí skvělé služby a ceny jsou přijatelné.

Lázně Johannesbad v Bad Füssing
Bad Birnbach Rottal Terme (nejdělší vodní kanál v Evropě)Bad Birnbach Rottal TermeBad Füssing - lázně Therme Eins HeubodensaunaBad Füssing - Saunahof, lázně Therme EinsLázně Therme Eins v Bad FüssingLázně Therme Eins v Bad FüssingLázně Johannesbad v Bad FüssingBad Füssing - HyperthermalBad Füssing - JohannesbadBad Füssing - Johannesbadbad Füssing - Whirlpool, lázně JohannesbadBad Birnbach golfové hřiště Bella VistaBad Füssing - Therme Eins

Zatím nejvíce navštěvovaný Čechy je Bad Füssing, alespoň co se lázní týče. Bad Grisbach objevují nejen milovníci lázní a odpočinku, ale převážně golfisté. Ti ostatně přijíždějí i do Bad Birnbachu, kde je krásné golfové hřiště Bella Vista. Každé lázně pod Pasovem mají prostě své osobité kouzlo. Z Plzně sem dojete zhruba za tři hodiny.

Bad Birnbach golfové hřiště Bella VistaBad Füssing je nejvíce lázeňských komplexů, sem se také pořádá z Čech nejvíce autobusových zájezdů. Pokud ale máte raději klid, pak určitě navštivte Bad Birnbach. Toto městečko se pyšní označením venkovské lázně. Lázeňský komplex Rottal Terme je obrovský. Díky své rozloze se ale v bazénech nekoupe hlava na hlavě.

V každém z těchto lázní seženete ubytování za přijatelné ceny. Ceny apartmánů pro dva začínají už na 35 Euro. Samozřejmě jsou v nabídce i penziony se snídaní nebo luxusnější hotely s plnou penzí nebo wellness.

Bad Füssing nabízí tři velké lázeňské komplexy –Therme Eins se sanunovým světem Saunahof, Europa Therme o rozloze větší než 3 000 m2 a Johannesbad s vodní plochou větší než 4 500 m2 řadící se mezi největší lázně v Evropě.

Bad Füssing - Johannesbad

Bad Birnbach je malé městečko, kde žijí zhruba 4 tisícovky lidí. Jezdí se sem nejen do lázní, ale i za golfem nebo turistikou. Golfisté si na zdejších hřišti Bella Vista neužívají jen hru, ale kochají se i výhledy do krásné krajiny Rottalu.

Bad Birnbach jsme nedávno navštívili. Přečtěte si kompletní reportáž.

Bad Grisbach -v těchto lázních snoubí wellness s využitím termální vody, toto je označováno jako „quellness“.  Žádný hluk, čistý vzduch, k tomu nespočet krásných golfových hřišť, hotely vystavěné v bavorském stylu horských chalup a léčivé prameny. Golfisté i ostatní tu najdou ráj.

Je zde několik krásných a vyhlášených golfových hřišť. Hřiště Mercedes-Benz, pod nímž je podepsána německá golfová legenda Bernhard Langer. Vedle něj hřiště Beckenbaeur, dále kocpovité, náročné Brunnwies s krásnými výhledy… A po golfu hurá za odpočinkem, do zdejších lázní. Některé hotelové komplexy mají trubky s termální vodou zavedené přímo do hotelů, a tak nemusíte ani přebíhat do lázeňského komplexu. Stačí vzít župan..
Už je to sice několik let, co jsme toto městečko navštívili. Zajímavou reportáž ale najdete zde.
 

Ve všech těchto bavorských lázní je i báječná gastronomie. Čeká vás tu výtečná, typická bavorská poctivá kuchyně. I když se ubytujete v partmánů, můžete navštívit některou z typických bavorských restaurací.

Na své si přijdou milovníci přírody, turistiky, cykloturistiky nebo nordic walking. Okolí lázní je protkáno stovkami kilometrů turistických stezek. Příroda je tu opravdu krásná.

A samozřejmě na své si přijde hlavně vaše tělo - odpočinek, relax, regenerace kloubů i pohybového aparátu atd. Stačí přijet na víkend, vypnout, uvolnit se, nestresovat a trochu si užít!

Tak hezký relax!

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24