Bazén na Slovanech obsadili stavbaři. Nové šatny vznikají za provozu – FOTKY

23.01.2020 13:53

Do jara příštího roku projde plavecký areál zásadní modernizací. Podívejte se na aktuální fotky! Město má s bazénem velké plány, chystá saunový svět i parkovací dům.

bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (13)
bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (13)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (1)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (2)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (4)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (5)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (6)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (7)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (8)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (10)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (11)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (12)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (14)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (15)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (16)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (17)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (18)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (19)bazén Slovany rekonstrukce foto QAP (20)

Modernizace bazénu v Plzni na Slovanech odstartovala 9. ledna a proběhne v několika etapách. Návštěvníci areálu se dočkají především moderních šaten a vstupních prostor. Celý areál bude kompletně bezbariérový.

"Během prvních dvou měsíců budou stavbaři pracovat tam, kde vzniknou nové šatny. Vybourají stávající zdivo a nechají pouze nosné zdi, do kterých pak vestaví šatny,“ popisuje stavební úpravy ředitel plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora.

Práce probíhají za plného provozu. "V návaznosti na stavební úpravy se bude měnit vstup do bazénu. Od tohoto víkendu bude možný vstup už jen po hlavním schodišti. V létě pak bude přístup do areálu možný jen přes venkovní pokladny,“ dodává Tomáš Kotora. Kvůli stavebním úpravám se ale v současné době nedostanou do bazénu vozíčkáři. "Od léta bychom chtěli pro handicapované zajistit přístup do bazénu přes venkovní areál,“ upřesňuje ředitel.

Město má v plánu ještě další vylepšení. "Letos se začne pracovat na projektu saunového světa. Zahájení samotné stavby se předpokládá v roce 2021, vše ale záleží na finančních možnostech města. To připravuje i výstavbu parkovacího domu na místě stávajícího parkoviště vedle bazénu. I v tomto případě, ale vše závisí na finanční situaci města,“ dodává Tomáš Kotora.

Více o modernizaci bazénu na Slovanech jsme psali zde.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24