Běžkaři mohou vyrazit do stop. Poprvé v této zimě vyjela rolba na Železnorudsku

28.02.2020 19:07

Na Železnorudsku je konečně dostatek sněhu na běžky. V oblasti najdeme přes 20 kilometrů strojově upravených stop. Kromě Šumavy už rolba projela také trasy na Domažlicku.

1

Do čerstvě upravených stop mohou běžkaři na Šumavě vyrazit kromě Železnorudska také na Kvildsku, Modravsku a Borovoladsku.

Na Modravsku ale nastaly v pátek 28. února komplikace. "Rolba zůstala stát za Černohorskou nádrží ve směru na Filipovu Huť. Má defekt. V sobotu přijede servis a pokusí se ji opravit. Směr Javoří Pila zůstává bohužel prozatím neupraven,“ informují webové stránky projektu Bílá stopa

V okolí Borových Lad leží kolem 30 centimetrů sněhu, ve vyšších polohách například na Bučině je to až 80 centimetrů.

V pátek 28. února rolba projela trasu kolem Chalupské slatě. Dále upravila trasy Borová Lada – po Židovské cestě – Bučina – přes Chaloupky – Furik – Knížecí Pláně – Hájenka – Borová Lada, dále Knížecí Pláně – Žďárské sedýlko a zpět a upravená stopa je i v úseku Borová Lada – Vlasatá cesta – Kvilda.

Na Hartmanicku a v okolí Srní se stopy kvůli nedostatku sněhu neupravují.

Zima je opět i na Domažlicku, i když podmínky pro běžaře nejsou úplně ideální.  "Čerchovský okruh hlásí připraveno. Jen pozor na kameny, doporučujeme starší běžky,“ sdělují Domažlické městské lesy.

FOTO: město Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24