QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžkaři mohou vyrazit na Modravsko a Kvildsko. Pozor na účastníky maratonu!

21.02.2020 11:29

Chystáte se o víkendu na Šumavu na běžky? Přinášíme přehled upravených tras. Do stop vyrazí také účastníci Šumavského skimaratonu. Organizátoři proto žádají návštěvníky hor o ohleduplnost.

1

Na Modravsku leží od 20 do 60 centimetrů sněhu. Ve čtvrtek 20. února rolby projely trasy Modrava – Březník, Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most,  Ptačí nádrž  - Černá hora – Pramen Vltavy a dále Černohorská nádrž – Filipova Huť.

Kvůli větrnému počasí jsou na otevřených místech stopy zafoukané.

Na Kvildě dosahuje výška sněhu od 10 do 50 cm. Trasy se upravovaly ve středu večer, a to v úsecích Kvilda- Prameny Vltavy – Bučina – Kvilda a dále Kvilda – spojnice pod Jezerní slatí a Tetřeví cesta.

Ve čtvrtek večer proběhla úprava stop na Borovoladsku, a to na trase  Borová Lada – po Židovské cestě – Bučina – přes Chaloupky – Furík – Knížecí Pláně – Hájenka – Borová Lada, dále Knížecí Pláně – Žďárské sedýlko a zpět Knížecí Pláně a Borová Lada – Vlasatá cesta – Kvilda.

Na Železnorudsku se stopy strojově kvůli nedostatku sněhu neupravují. Ve vyšších polohách je prošlapují sportovní nadšenci.

Rolby lze sledovat on-line zde.

Návštěvníci Šumavy by měli o víkendu brát ohled na účastníky ČT Šumavského skimaratonu.

Oba dva dny se pojede dlouhá a krátká trasa 24 km a 17 km

Dlouhá trasa:

start v 9.30 hod. – Modrava – Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž  -Modravský most – Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černá hora – Prameny Vltavy – Kvilda – 24 km

Krátká trasa:

start v 10.30 hod. - Modrava – Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černá hora – Prameny Vltavy – Kvilda – 17 km

ZDROJ: Bílá stopa

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24