QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžkaři stále najdou na Šumavě sjízdné trasy - FOTKY

01.03.2020 19:33

Šumava přivítala březen zataženou oblohou a drobným deštěm. Na běžky se i přesto dá vyjet na Železnorudsku i Kvildsku. Na Modravsku zkazila radost běžkařům rozbitá rolba.

2
213456789101112

Rolby projely stopy v okolí Kvildy i Železné Rudy naposledy v pátek 28. února.

Na Kvildsku dosahuje výška sněhu 10 až 50 centimetrů. Sníh je vlhký a některé trasy jsou místy vytáté, ale stále sjízdné, to platí například pro úsek Kvilda – Horská Kvilda.

Na Železnorudsku leží 10 až 30 centimetrů sněhu. Řada běžkařů vyrazila o víkendu na trasu z Gerlovy Huti na Novou Hůrku. "Většina trasy celkem ujde, poslední kilometr před Novou Hůrkou už je to horší, tady je stopa místy úplně vytátá a hodně mokrá. Odpoledne bylo krásně, dokonce i slunečno, ale dopoledne mrholilo,“ sděluje své pocity z výletu na běžkách v neděli 1. března Martina Součková z Plzně, která na Šumavu vyrazila s dětmi na jarní prázdniny.

Úpravu stop na Modravě a v okolí zkomplikovala porucha rolby, která zůstala stát u Černohorské nádrže. "Za dočasné komplikace se návštěvníkům velmi omlouváme, ale činíme vše potřebné, aby byla rolba v pondělí 2. března opět v provozu,“ informuje  starosta Modravy Antonín Schubert.

Úprava běžeckých stop potrvá na Šumavě v závislosti na sněhových podmínkách do 15. března.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24