QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bikerská elita se opět sjede ve Stupně

20.07.2022 20:30

Stupno bude hostit Mistrovství republiky horských kol v disciplíně cross country. Zkušení pořadatelé z Author Team Stupno dokázali v posledních letech závod dostat z úrovně okresního přeboru do extraligy.

Stupno MCR

Jubilejní 15. ročník Horská kola Stupno bude hostit Mistrovství republiky horských kol v disciplíně cross country. Zkušení pořadatelé z Author Team Stupno dokázali v posledních letech závod dostat z úrovně okresního přeboru do extraligy. Svoje umění nám předvede česká bikerská elita od pátku 22. do neděle 24. července 2022 ve Stupně.

"Moc se těšíme, pro závodníky, jejich doprovod i fanoušky jsme nachystali maximální komfort," říká Ondřej Paur, o němž je známo, že svým nadšením a pracovitostí dokáže nakazit i ostatní.

"Máme připravený bohatý doprovodný program, ve kterém si každý najde to svoje. Ať už jde o sranda závod Beer ride, autogramiádu Ondřeje Cinka, který obhajuje loňské vítězství a exhibici Vaška Koláře či velkou Disco party v sobotu. Neděle pak bude věnována dětem. Kromě žákovských závodů si na své přijdou i ti úplně nejmenší, pro které jsme připravili závody na odrážedlech."

Kromě jiného chystáme i charitativní dražbu, tenkrát to bude podepsaný dres Mathieu van der Poela! Takže kromě toho závodního programu je toho opravdu hodně, věřím, že to bude opravdová jízda." Sledujete nejen cyklistiku, ale i další sporty a chcete zážitek při sledování sportu ještě více okořenit? Prohlédněte si exkluzivní nabídku na adrese https://sazenibonusy.cz/betano-promo-kod/ a vsaďte si i na další sportovní příležitosti.

"Rádi bychom, aby fanoušci nepřijeli jen fandit. Okolí Stupna je opravdu krásné a nabízí i spoustu možností, kam vyrazit na výlet. Můžete se vykoupat v lomu, nebo na kole prozkoumat traily podél řeky Berounky. Myslím, že si každý najde to svoje a je možné zde strávit krásný prodloužený víkend plný sportu a zábavy," říká Jaroslav Ryba. Program šampionátu se vrací k tradiční podobě, takže oproti loňsku budou chybět e-biky a short track. "Zájem o start na e-biku je ze strany závodníků strašně malý a nechceme pořádat závod pro 5 lidí, to je nesmysl. Short track vyřadil z programu svaz, takže pojedeme klasiku, tedy štafety a cross country."

Závodní okruh čekají proti loňskému roku jen kosmetické úpravy. Základem je 4 kilometry dlouhá trať rozkládající se přesně na pomezí vesnic Stupno a Břasy. "Trať jsme lehce upravili, aby měli závodníci více možností k předjíždění, v některých místech jsme ji rozšířili a upravili i některé klopenky," říká Josef Blecha, vedoucí tratě. 

Závodní program ve Stupně odstartuje v pátek 22. července v 15:00 hod. závodem týmových štafet žáků a v 16:00 hod. štafetami eliťáků. Tak neváhejte a přijeďte se podívat na tuzemskou cross country elitu a užít si prodloužený víkend plný skvělé zábavy a sportu. Více informací o akci najdete na webu www.horskakolastupno.cz. 

Foto: Z přípravy závodu Jaroslav Kreisinger

 

 „Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!“ Zákaz účasti osob mladších 18 let.
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24