QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Boj o titul Žena regionu pokračuje! Hlasujte pro svoji favoritku

12.07.2019 7:59

Celkem deset žen z Plzeňského kraje usiluje o prestižní titul Žena regionu. Hlasování v současné chvíli běží naplno. Máte svoji favoritku? Dejte jí hlas!

hp

Celostátní nezisková soutěž Žena regionu vyhlásila jubilejní desátý ročník. O titul bojuje 140 žen z celé České republiky. Za každý kraj soutěží 10 mimořádných žen, které svůj volný čas obětují druhým. Pro svou favoritku můžete hlasovat na www.zenaregionu.cz, a to do 31. srpna.

"Soutěž vyzdvihuje poctivou a soustavnou práci žen, kterou okolí vnímá většinou jako samozřejmou. Mnohé ženy jsou svými postoji občansky odvážné nebo dosahují špičkových výkonů, a přitom zůstávají obyčejné a příjemné pro své bližší či širší okolí a své rodiny,“ uvedla místopředsedkyně Senátu PČR a patronka projektu Žena regionu Miluše Horská.

Projekt patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Přitom všem ještě zvládají pečovat o svou rodinu a docházet do svého běžného zaměstnání. Nejedná se přitom o známé osobnosti, ale především o ženy, o jejichž nezištných aktivitách nemá veřejnost většinou ani tušení. 

Možnost nominovat výjimečné ženy měla široká veřejnost do 14. června 2019. Za každý kraj je přihlášeno deset kandidátek. "Stejně jako loni je i letos omezen počet účastnic v krajských kolech na deset, které postoupily do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol. Našim cílem je více se věnovat příběhům nominovaných žen a přitáhnout k nim pozornost médií, eventuálních sponzorů i veřejné samosprávy. Umístění jednotlivých soutěžících bude pak zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Do té doby bude výsledné pořadí účastnic tajné,“ vysvětlila pravidla zakladatelka soutěže Žena regionu Denisa Kalivodová s tím, že absolutní vítězka pro celou Českou republiku, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Žena regionu Plzeňského kraje se uskuteční 11. září ve 14:00 hodin na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Seznam nominovaných najdete na webu www.zenaregionu.cz, kde můžete také hlasovat.

Celostátní nezisková soutěž Žena regionu se tradičně koná pod záštitou místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horské. Záštitu nad projektem převzala i Asociace krajů ČR. Záštitu soutěži poskytl také hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24