QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Borská pole vzaly útokem hlídky policistů! Zaměřily se na kontroly cizinců - FOTKY

11.05.2019 10:58

V Plzni proběhla speciální policejní razie v oblasti Borských polí zaměřená na cizince. V rámci mimořádné spolupráce jsou v terénu hlídky českých policistů s jejich kolegy ze zahraničí.

3
3245

Lokalitu Borských polí v Plzni vzaly útokem společné hlídky českých policistů spolu s jejich kolegy ze zahraničí. Policie spouští speciální opatření zaměřené na průmyslové zóny. 

Spolu s českými policisty budou v terénu i jejich kolegové ze Slovenska, Bulharska, Polska a Rumunska. Hlídky budou v průmyslových zónách působit až do konce července. Tento rok se policisté zaměří především na průmyslové zóny v Plzeňském, Středočeském a Pardubickém kraji.

"Jsem velmi rád, že po dobrých zkušenostech z Mladé Boleslavi, kde se projekt společných policejních hlídek osvědčil, se nám jej podařilo rozšířit i do dalších oblastí průmyslových zón. Pomáháme zvýšit bezpečnost na místech, kde je to v souvislosti s vysokou koncentrací cizinců potřeba," řekl ministr vnitra Jan Hamáček.

Role zahraničních policistů spočívá hlavně v prevenci a komunikační podpoře během kontrol. Nastavené tříměsíční opatření by se následně mělo projevit jak na samotném nápadu trestné činnosti, tak také zvýšením pocitu bezpečí občanů žijících v okolí průmyslových zón.

"Velice oceňuji přístup zahraničních partnerů, kteří vyhověli naší žádosti o pokračování v praxi, která se v minulosti osvědčila. Jde především o preventivní opatření, které vzniklo také na základě četných jednání mezi Policií České republiky a představiteli samospráv," uvedl na policejní prezident Jan Švejdar.

V Plzni vyrazily hlídky do oblasti Borských polí. "V rámci kontroly policisté zkontrolovali 32 cizinců, dva z nich u sebe neměli doklady totožnosti. Záležitost byla vyřešena příkazním řízením. Policisté zahraničních sborů ve společných hlídkách působí v Plzeňském kraji od 1. května. Pohybují se ve vybraných lokalitách, zejména v průmyslových zónách. Mají působit především preventivně na svoje krajany," shrnula mluvčí krajského policejního ředitelství Martina Korandová.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24