QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Bourá se po celém kraji. Aktuálně všechny složky zasahují na D5 – FOTKY

15.09.2022 9:23     15.09.2022 10:34

Ve čtvrtek 15. září došlo v ranních hodinách hned k několika dopravním nehodám. Záchranné složky zasahují po celém kraji. Deštivé počasí je na silnicích zrádné, buďte opatrní.

OA dálnice D5_HZSPK
OA dálnice D5_HZSPKOA NA Plasy_HZSPK (4)OA NA Plasy_HZSPK (1)OA NA Plasy_HZSPK (2)OA NA Plasy_HZSPK (3)2OA Rabí_HZSPK (2)2OA Rabí_HZSPK (1)2OA Rabí_HZSPK (3)OA dálnice_HZSPK (1)OA dálnice_HZSPK (3)OA dálnice_HZSPK (2)

K dopravní nehodě došlo před osmou hodinou ráno na Klatovsku. „Ve čtvrtek 15. září v 7:53 hlášena dopravní nehoda na Klatovsku. Mezi Bojanovicemi a Rabí havarovala dvě osobní vozidla. Jeden automobil skončil v příkopu, druhý je na střeše,“ informoval Petr Poncar, mluvčí policie. Více naleznete zde.

K vážné dopravní nehodě došlo v Přešticích. „Dopravní nehoda osobního automobilu a chodce v Přešticích. Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 2000, která utrpěla vážná zranění. V bezvědomí, se zajištěnými dýchacími cestami byla transportována na Emergency Fn-Lochotín,“ uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Srážka kamionu a osobního automobilu komplikuje dopravu na severním Plzeňsku. „V 8:33 se na silnici 27/I před Plasy ve směru od Plzně střetl kamion a osobní automobil. Jedna osoba je v péči záchranné služby. Dopravu řídíme kyvadlově,“ informoval Petr Poncar, mluvčí hasičů. „Záchranáři na místě ošetřili muže ročník 1988. Ten byl se středně těžkými zraněními při vědomí transportován na akutní příjem FN Lochotín,“ doplnila Mária Svobodová.

Na dálnici D5 sjelo auto z komunikace a skončilo v plotu. „K další dopravní nehodě došlo v 8:35 před exitem Mýto ve směru od Plzně. Havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo mimo těleso dálnice. Řidič v péči záchranné služby,“ uvedl Petr Poncar a dodal: „K vozidlu si děláme přístup z pozemku firmy, do jejíhož plotu vozidlo narazilo.“ Zraněného řidiče odvezla záchranná služba. „Muže ročník 1975 záchranáři transportují s lehčími zraněními do Rokycanské nemocnice," doplnila Mária Svobodová.

„Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, technickému stavu vozovky a povětrnostním podmínkám a na mokrém povrchu vozovky dostal s vozidlem smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci a havaroval. Dechová zkouška negativní. Policisté dálničního oddělení Svojkovice evidují tuto dopravní nehodu na euroformulář," popsala nehodu mluvčí policie, Dagmar Brožová.

AKTUALIZACE:

Dopravní nehody pokračují i v dopoledních hodinách. "V 10:09 hlášena nehoda na 116. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Dopravní nehoda jednoho osobního automobilu přes oba pruhy dálnice. Provádíme protipožární opatření. Na místě jedna zraněná osoba," informuje Petr Poncar.
 

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24