QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chodské slavnosti jsou za rohem! Na co se můžeme těšit?

05.08.2022 9:51

Letošní již 68. ročník tradičních oslav v Domažlicích se blíží! O víkendu 12. až 14. srpna se na jihozápad Čech sjedou milovníci hudby, tanců, tradic a folkloru.

IMG_5210

Oblíbené Chodské slavnosti-Vavřinecká pouť se bude konat v Domažlicích, a to v termínu 12. až 14. srpna. „Snažili jsme se i letos připravit kvalitní program se vším, co k němu patří, doufám, že si každý přijde na své.  Začínáme tradičně v pátek a končíme v neděli, času na vydechnutí příliš nebude,“ řekl starosta Domažlic Zdeněk Novák.

Hlavní program bude probíhat na dvou podiích. U brány na náměstí Míru a v zahradě pod Chodským hradem. Malé podium vyroste i v ulici Prokopa Velikého, kde od 10 hodin v sobotu 13. srpna zazní chodská dechovka Sedmihorka. Hudební program bude opravdu bohatý. „Prvním programem bude v pátek 12. srpna od 20 hodin hudební výlet napříč žánry s Petrem Bendem, jeho kapelou a cimbálovou muzikou Gromba. V sobotu a neděli pak na návštěvníky čeká mnohadílná série vystoupení místních folklorních souborů, chodských muzikantů, dechových kapel i hostů,“ láká na slavnosti starosta Domažlic.

Ani letos nebude chybět ikonický ponocný. Během víkendu bude procházet s halapartnou a lucernou v sobotu ve 20, 21 a 22 hodin a v neděli ve 20 a 21 hodin. Dalším oblíbeným lákadlem je staročeský jarmark. Stánkaři obsadí náměstí Míru, ulici Msgre B. Staška a také část Chodské ulice.

Svatovavřinecká pouť proběhne na Vavřinečku nad Domažlicemi. „Kostelík bude v sobotu a neděli otevřen od 9 do 15 hodin. Sobotní mši svatou bude celebrovat plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub, nedělní farář u katedrály sv. Bartoloměje v Plzni P. Pavel Petrašovský,“ upřesnil Zdeněk Novák.

Záchytná parkoviště budu na příjezdech od Klatov, Draženova (Plzně) a u kostela U Svatých. Tyto místa s centrem propojí mimořádná bezplatná autobusová linka jezdící v půlhodinovém taktu.

 

Foto ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24