QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystáte se o víkendu do plzeňské zoo? Vyhněte se frontám!

30.04.2021 18:48

Zoologická a botanická zahrada města Plzně zažila o minulém víkendu situaci, která byla nepříjemná jak návštěvníkům, tak také vedení zoo. U vchodu se stály dlouhé fronty, pokladny se musely na čas uzavřít.

01 krtiny-zeber-27-6-2019-km-mini (60)

Zvířata a lidé si na sebe zase zvykají. Nákup vstupenek je možný na pokladnách a v automatech. Pavilony jsou ale uzavřeny, stejně tak i Akva Tera a obchod se suvenýry. Nekonají se také komentovaná krmení, jídlo si můžete zakoupit pouze ve výdejním okénku.

V neděli 18. dubna byla návštěvnost plzeňské zoo vysoká. Vládou povolená hranice 20% okamžité kapacity byla dosažena, pokladny se musely uzavřít a natěšení návštěvníci museli počkat, až se místa zase uvolní. "Díky zvolené metodě se návštěvníci postupně vystřídají. Za celý den může být číslo návštěvníků i vyšší. Pokud budou současné podmínky pokračovat, tak při blížícím se hezkém počasí může být povolená kapacita areálu o nastávajícím víkendu již v jednu chvíli naplněna. Zvláště během odpoledne. V tu chvíli by musel být vstup regulován, pokladny uzavřeny a další zájemci by museli počkat, až odchozí místo zase uvolní," uvedl mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

Jak se frontám vyhnout? Vedení zoo doporučuje zvolit návštěvu mimo obvyklou špičku. Plzeňákům a lidem bydlícím v blízkosti Plzně radí upřednostnit všední dny. "Pro návštěvu o víkendech je vhodné zvážit den a hodinu příjezdu (rozložit návštěvnost), doporučujeme preferovat časné dopoledne, pozdější odpoledne, neděli nebo v případě možnosti přímo zvolit všední den," uvedlo.

Sledujte proto facebookové stránky plzeňské zoo, kde budou zveřejněny aktuální informace.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24