Cizinec terorizoval bývalou partnerku. Na soud čeká ve vazbě

02.07.2020 11:06

Po rozchodu zažila žena teror. Muž jí bombardoval zprávami na mobil, telefonáty i dopisy. Hrozil jí zapálením auta a nakonec ji fyzicky napadl.

FOTO_QAP_CZ (2)

"Policisté na oddělení obecné kriminality prověřovali případ, kdy muž vyhrožoval své družce. Od komisaře převzal čtyřiapadesátiletý cizinec, který pobývá v obci na Horažďovicku, usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů nebezpečné vyhrožování a nebezpečné pronásledování,“ uvádí policejní mluvčí Dana Ladmanová.

"Muž po rozchodu, ke kterému došlo téměř před třemi měsíci, nejprve denně zasílal ženě zprávy na mobilní telefon nebo telefonoval i padesátkrát denně, kdy poškozená přijala jen některé hovory. Následně do schránky na tiskoviny vkládal i několik dopisů denně, ve kterých se vyznával ze svých citů i popisoval různé výhrůžky. Na okno a ke dveřím přinášel ženě květiny, svíčky a jiné dárky. Neustále se pohyboval u domu a vyhledával přítomnost ženy,“ dodává mluvčí.

Vše vyvrcholilo 25. května večer, když cizinec přišel k domu a ženu přesvědčoval o svém citu, ale po odmítnutí vyhrožoval, že zapálí její auto. "Muž stál u oken jejího obydlí a měl u sebe lahve s knoty a benzinem. Horažďovičtí policisté muže zjistili v obci, kdy při dechové zkoušce nadýchal 2,60 promile alkoholu a byl převezen do policejní cely a následně propuštěn,“ pokračuje Dana Ladmanová.

Muž bývalou družku vyhledával i během června, psal zprávy a dopisy. "Ženě odpojil přívod elektrického proudu do bytu, když vyšla ke vchodovým dveřím,  ženu rukou udeřil, úder opětovala a útočník z batohu vyjmul kuchyňský nůž a zamířil s ním proti poškozené a žena začala křičet a muž utekl,“ sděluje dále mluvčí.

Soud nakonec rozhodl o vazbě a policisté muže doprovodili do věznice, kde si počká na rozsudek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24