QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklisté v Rokycanech se ještě letos dočkají nového úseku cyklostezky

24.07.2019 19:18

Téměř tři kilometry dlouhý úsek vznikne u kruhového objezdu v Plzeňské ulici na výjezdu z Rokycan. Cyklisté se tak vyhnou frekventované silnici.

konstantinky andrea

Zahájení stavby nového úseku cyklotrasy s označením  RT3 na západním okraji Rokycan už nic nebrání. Práce odstartují během srpna. Náklady se blíží šesti milionům korun.

"Nový úsek bude široký tři metry a umožní smíšený obousměrný provoz cyklistů a chodců. V Rokycanech bude přímo navazovat na už vybudovanou východní část mezinárodní cyklotrasy RT3. Přímo v Rokycanech bude navazovat na vybudovanou východní část mezinárodní cyklotrasy, začátek bude u kruhového objezdu v Plzeňské ulici a konec při nadjezdu II/605 nad železniční tratí Plzeň – Praha,“ upřesňuje mluvčí města Tereza Maixnerová. Cyklisté tak těmito místy projedou, aniž by museli jet po frekventované silnici. Součástí projektu je veřejné osvětlení a středový zpomalovací ostrůvek takzvaná brána do obce.

Stavba bude hotová do konce letošního roku, příští rok pak u ní nechá radnice vysadit tři desítky stromů a podélný pás keřů.

Na akci za necelých šest milionů korun  získal dobrovolný svazek obcí Horní Berounka dotaci přes 4,3 milionu korun. Zbývající část uhradí členové svazku, podíl Rokycan bude 960 tisíc korun vzhledem k tomu, že budovaná část leží v katastru města.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24