QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Daikin Plzeň hledá navzdory krizi stovky nových pracovníků

30.06.2020 21:34

Daikin nabízí pracovní místa až pro 200 zaměstnanců. Jsou mezi nimi základní pozice i nabídky pro zkušené inženýry. Novým kolegům poskytne Daikin náborový bonus až 20 tisíc.

PREDAK_SELECT

Kromě náborového bonusu nabízí výrobce klimatizačních jednotek nadstandardní platové ohodnocení a docházkové bonusy. Do svých zaměstnanců investuje i formou školení a štědrých pracovních benefitů.

Navzdory pokračující koronavirové pandemii a s ní spojených ekonomických dopadů se plzeňská firma Daikin chystá nabídnout další volné pozice. Celkem firma aspiruje naplnit až 200 pracovních pozic pro zaměstnance různých úrovní kvalifikace. V nabídce nechybí místo výrobního inženýra, programátora výrobních systémů, stejně jako řada dalších uplatnění včetně výrobních pozic, od základních až po specializované.

"V příštích měsících pravděpodobně čeká tuzemskou ekonomiku propouštění, společnost Daikin ale útlum vlastní výroby neplánuje – naopak se budeme snažit využít příležitost získat nové pracovníky, které bylo dříve obtížné najít kvůli rekordně nízké nezaměstnanosti. Zaměřit se chceme především na lokální kandidáty,“ vysvětluje Tomáš Matoušek, který je odpovědný za nábor.

Svým novým i stávajícím zaměstnancům Daikin v současnosti nabízí také štědré bonusy. Jedná se například o měsíční a roční bonus za 100% docházku u zaměstnanců pracujících na směny ve výši 1 500 a 5 000 Kč, odměnu za doporučení nového zaměstnance, letní a zimní bonus ve výši 50 - 100 % základní mzdy i roční příspěvek na sportovní či kulturní aktivity ve výši až 4 800 Kč.

Po loňském zvyšování mezd letos firma opět přidávala. Počínaje dubnem navýšila  mzdy svých zaměstnanců průměrně o 6 %. Pracovníkům ve výrobě se navýšení promítlo i do pohyblivé složky mzdy, a to až na 4000 Kč. "Odměňujeme dlouhodobě zodpovědný přístup. Díky tomu si mohou pracovníci polepšit až o několik tisíc korun,“ dodává Tomáš Matoušek.

Kromě zajímavých platových podmínek firma nabízí i množství benefitů, patří mezi ně například až 28 dnů dovolené, zajištěné stravování na každé směně nebo možnost zvyšovat svou kvalifikaci skrze odborná školení. Vedle zaměstnání pořádá společnost Daikin i velké množství společenských a sportovních akcí.

Daikin je významným celosvětovým výrobcem klimatizačních jednotek. Plzeňská výroba Daikin Industries Czech Republic s.r.o. byla založena v květnu 2003 a zároveň byly položeny základy výrobního areálu Daikin situovaného v plzeňské industriální zóně Borská pole. Areál Daikin se tak se svým plánovaným a cíleným růstem stává jednou z hlavních dominant Borských polí. Vývoj a výroba v plzeňském zastoupení jsou zaměřeny na klimatizační jednotky pro domácnosti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24