QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další honička! Ujíždějící motorkář havaroval v Plasích

25.04.2021 12:17

Je tady další případ, kdy řidič nereagoval na výzvy policistů a rozhodl se ujet. Tentokrát policisté pronásledovali ujíždějícího řidiče na motorce na severním Plzeňsku.

ujízdejici motorka rfoto pcr

"24. dubna krátce po čtvrté hodině odpoledne dohlíželi policisté obvodního oddělení Kaznějov na plynulost a bezpečnost v silničním provozu na silnici mezi obcí Rybnice a Plasy. Přitom si povšimli motocyklu, jehož řidič si to mířil směrem na Plasy. Motocyklu chybělo přední světlo a registrační značka. Na výzvu k zastavení motocyklu řidič nereagoval," popisuje mluvčí policie Veronika Horková, jak vše začalo.

Policisté začali řidiče na motorce okamžitě pronásledovat. Řidič nereagoval ani na další jízdy.

"V Plasích se na kruhovém objezdu otočil a mířil zpět k obci Rybnice. Přitom vlivem dopravně technického stavu vozovky a dopravní situaci, po pár ujetých metrech, nezvládl řidič řízení motocyklu, se kterým následně přejel do protisměrné části vozovky a havaroval mimo komunikaci do zděného oplocení rodinného domu v obci," dodala Veronika Hokrová.

Policisté zjistili, že šlo o 42letého řidiče. Řidič na místě odmítl dechovou zkoušku na alkohol i orientační test na přítomnost omamné či psychotropní látky.

"Policisté dále zjistili, že po motocyklu pátrají němečtí kolegové již od července 2019, odkud byl odcizen. Při nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu, který byl následně v péči záchranářů odvezen do nemocnice. Dopravní nehodou se zabývají dopravní policisté Plzeň-venkov, kteří zajistili předmětný motocykl. Kaznějovští policisté se zabývají příčinou a veškerými okolnostmi vzniklé situace,"řekla dále policejní mluvří.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24