QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další nehody motorkářů! V Plzni těžce zraněný, na Klatovsku zraněná žena

21.07.2019 13:37     21.07.2019 14:05

Ani v neděli není na silnicích klid. A opět jde o nehody motorkářů. K jedné došlo na Klatovsku, kde je naštěstí jen lehké zranění. Vážná nehoda motorkáře se ale stala v Plzni na Slovanech.

2

K vážnému střetu motorky a osobního auta došlo v neděli před půl druhou na Slovanech na Malostranské třídě nedaleko vodárny na křižovatce s Jasanovou. Silnice musela být zcela uzavřena, doprava byla odkláněna přes ulici Jasanová. Po střetu s vozidlem se těžce zranil řidič motorky. "Z místa transportujeme motorkáře r. 1981 ve vážném stavu na urgentní příjem FN Plzeň," uvedla Andrea Divišová ze záchranky.

"Jednalo se o střet osobního vozu Škoda Felicia řidiče r. 1973, který jel po Malostranské a chtěl s vozidlem odpočit vlevo do Jasanové ulice. Přitom s největší pravděpodobnosti nedal přednost motocyklu zn. Maxon řidiče r. 1981, který jel po Malostranské v protisměru," popsala průběh nehody mluvčí policie Veronika Hokrová.

U řidiče automobilu byl alkohol vyloučen provednou dechovou zkouškou. "Dopravní policisté na místě provádí regulaci provozu, a proto žádáme řidiče, aby místem projížděli s největší opatrností," dodala mluvčí policie s tím, že přesná příčina nehody je v šetření.

Další nehoda motorky se stala v neděli kolem půl jedné na Klatovsku. Žena naštěstí vyvázla jen s lehkým zraněním. "Krátce po půl jedné hodině jsme přijali oznámení o dopravní nehodě se zraněním řidičky motocyklu na silnici I/27 za obci Javorná směr Železná Ruda. Místo dopravní nehody je ostrá zatáčka. Alkohol u řidičky byl vyloučen na místě provedenou dechocou zkouškou," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Žena podle záchranky utrpěla lehké zranění. "Záchranná služba z místa nehody transportovala ženu ročník narození 1971 s lehkým zraněním do nemocnice v Klatovech," uvedla Andrea Divišová.

O těžce zraněném motorkáři v Plzni jsme bohužel informovali i v sobotu. Více zde.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24