David Limberský se rozhodl ukončit profesionální kariéru

09.06.2021 14:04

Odchovanec plzeňského klubu se ve svých sedmatřiceti letech rozhodl učinit zásadní rozhodnutí. „Tělo si už prostě řeklo dost,“ vysvětlil důvod ukončení profesionální kariéry.

42663246520_b6e6a68eb7_k

Definitivní rozhodnutí učinil na dovolené, kam odjel se svou manželkou po posledním zápase sezóny. „Potřeboval jsem si s odstupem a v klidu utřídit myšlenky. Na dovolené jsem měl hodně času na přemýšlení a rozhodl jsem se, že ukončím profesionální kariéru,“ vysvětlil své rozhodnutí David Limberský. „Tělo si už prostě řeklo dost,“ dodal.

Generální manažer Viktorie Adolf Šádek nabídl Limberskému pokračování v klubu, jehož je nedílnou součástí. "Nejsme však pod žádným časovým tlakem, jeho zapojení do chodu klubu tedy v klidu zvážíme,“ uvedl Adolf Šádek.

David Limberský nevylučuje ani to, že se v budoucnu objeví na hřišti v nižších amatérských soutěžích. „David Limberský je ikonou klubu a podle toho mu budeme chtít připravit i důstojnou rozlučku. Jakmile to bude možné a diváci budou moci zaplnit tribuny Doosan Areny, tento zápas na počest Davida Limberského určitě uspořádáme,“ řekl generální ředitel klubu.

Číslo 8, které nosil na zádech právě David Limberský, na jeho počest žádný z fotbalistů v klubu v příští sezoně neobleče. „Samozřejmě také budu chtít fanouškům poděkovat přímo na hřišti, snad na můj poslední zápas přijdou. Ale jak jsem řekl, neloučím se, viktoriánem budu navždy!“ uzavřel David Limberský.

Foto: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24