QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Den dětí, speciální slavnost i pohádkový les! Podívejte se na tipy z Tachovska

27.05.2019 13:56

Tachovsko na přelomu května a června nabídne celou řadu akcí. S dětmi můžete vyrazit třeba na dětský den nebo do pohádkového lesa. Chybět ale nebude ani kultura...

IMG_4161

Muzejní akademie v Tachově

Tachov - V Muzeu Českého lesa se bude v úterý 28. května od 17.30 hodin konat přednáška na téma Zaniklé osídlení po roce 1945 v česko- bavorském pohraničí. Přednášet bude Pavel Vařeka a Zdeňka Vařeková.

Českoslovenští letci RAF - beseda ve Mži v Tachově

Tachov - Soukromý historik a badatel Daniel Švec z Mariánských Lázní připravil besedu do tachovského kinosálu Mže na téma Českoslovenští letci RAF. Zájemci na besedě uvidí videoprojekci sestavenou z různých dobových fotografií a dokumentů, dále různou výstroj, uniformy a další nezbytné artefakty, kterých letci užívali. Akce se bude konat ve středu 29. května od 18 hodin.

Enigmatické variace aneb láska až za hrob

Bezdružice – Divadelní představení Enigmatické variace aneb láska až za hrob uvede Pizzerie  Café Kryštof Harant v Dolních Polžicích nedaleko Bezdružic. Hrají: Abel Znorko – Martin Stránský, Eric Larsen – Jan Maléř. Návštěvníci jsou zváni na středu 29. května od 19 hodin.

Muzejní večer ve Stříbře

Stříbro - Muzejní večer se bude konat ve Stříbře v pátek 31. května od 17 hodin. Novinkou je letos i prohlídka zrekonstruovaných sklepních prostor pod muzeem, kde je průhled i staré štoly. Návštěvníci mají možnost se také v rámci prohlídek podívat i na další místa, na věž kostela Všech svatých, do hornického muzea u řeky Mže, dále do soukromého mineralogického domku Duchmaus vedle ZUŠ. Návštěvníky ale čeká i velmi zajímavý program přímo v městském muzeu, kde můžou luštit kvíz, vidět sokolníky, poslechnout si zpěv Světlušek, anebo se nechat pohostit stříbrskými ostrostřelci.

Chovatelský trh

Stříbro - Chovatelé ze Stříbra zvou na pravidelný Chovatelský trh, který se bude konat v sobotu 1. června od 8 do 11 hodin v Mánesově ulici - v areálu městského parkoviště.

Den dětí ve Stříbře

Stříbro - Oslavy Dne dětí jsou plánovány na 1. června od 13 hodin do prostoru bývalé stříbrské plovárny. Na děti čekají různé hry a soutěže, čekají na ně i ukázky od hasičů, prezentovat se bude i policie, motoklub Stříbrná míle a další. Akce končí v 15.30 hodin.

Pieta u památníku

Černošín - Pietní akt za účasti členů  35. Pěšího klubu z Plzně se bude konat u památníku obětem 1. světové války na Vlčí hoře u Černošína 1. června ve 13 hodin.

Chlebomáslové slavnosti na Záhoří

Záhoří -  Na úpatí Vlčí hory u kapličky Nejsvětější Trojice nad obcí Záhoří (u Černošína) bude už 12. ročník akce Chlebomáslové slavnosti. Stane se tak 1. června od 14.30 hodin, kdy začne poutní mše, následovat budou ochutnávky domácího chleba s máslem, četba z knihy Na pomezí, a pozorování krajiny. Ke kapličce budou moci účastníci slavností dojít čtyřmi poutními trasami, které startují ve Vysokém Jamné, Černošíně, Ošelíně a Svojšíně.

Pohádkový les v Černošíně

Černošín - Pohádkový les čeká na děti v Černošíně dne 2. června od 14 hodin. Sraz je na starém hřbitově (u rozcestí). Na konci cesty  u fotbalového hřiště je připraveno ohniště, kde si můžou všichni opéci buřty. Bude i dětská diskotéka a pudinková válka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24