QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

DEPO2015 bude v létě žít kulturou. Chystá se série akcí DEPOvLETU

19.06.2020 6:45

Od konce června až do závěru srpna se na nádvoří plzeňského DEPO2015 uskuteční série koncertů, gastronomicko-hudebních večerů, projekcí i programů pro rodiny s dětmi.

2

Úterní a páteční večery oživí koncerty zejména místních umělců a kapel. "Artové středy“ budou patřit letnímu kinu, autorským čtením nebo uměleckým představením pro širokou veřejnost i kulturní fajnšmekry. Spojení DJ setů a gastronomie v rámci čtvrtečních programů "Eat´n´Beat" a "Sobotního koktejlu" nabídnou pokaždé jiný gastro zážitek. V rámci odpoledních programových bloků – Depo pro děti, si návštěvníci užijí divadelní představení spojená s workshopy. Hlavním cílem projektu je podpora živé kulturní scény v regionu po koronavirové pandemii.

“Chceme udělat všechno pro obnovení živé lokální kultury a také dát divákům možnost potkávat se s jejich oblíbenými umělci. Pro návštěvníky je to také skvělá příležitost, jak se znovu stát součástí společenského a kulturního dění ve svém okolí,” uvedl za DEPO2015 programový ředitel Jan Štěpán.

V rámci koncertní úterků a pátků se mohou návštěvníci DEPO2015 těšit na více než 30 open air koncertů. Vždy to bude téměř tříhodinový program jedné nebo dvou kapel jako jsou Pilsner Jazz Band, P.V.A., Tabasker, BT’n’J, Milana Samka a mnoho dalších.

Čtvrtky a soboty nabídnou gastro večery "Eat´n´Beat" a "Sobotní koktejly" pod taktovkou HEY MAMA Grill&Bar, které představí vybraná jídla a nápoje z různých koutů světa. Večeře v duchu Texas BBQ Redneck Party, Taste of New York nebo Mediterranean Seafood Compilation zpříjemní plzeňští DJs.

Artové středy budou oddechové, plné zábavy i umění. Na programu je letní kino ve spolupráci s Finále Plzeň, autorská čtení se Světem knihy, představení nového cirkusu francouzského spolku Cie Pieds Perchés, exhibice SLAM Poetry pod širým nebem nebo představení Revival Kabaret Dubnička Lahoda. Neděle budou patřit rodinám, ty se můžou od 15 hodin těšit na divadla, hudební odpoledne a workshopy. Vystoupí například Divadlo Rolnička, Divadlo Loutek Karlovy Vary nebo Loutkové divadlo Špalíček.

Během léta v DEPO2015 proběhnou také tři velké koncerty - 19. 6. zahraje Vypsaná fixa, 11. 7. MIG 21 a 24 .7. Monkey Business. Celý letní programový přehled bude pro návštěvníky brzy k dispozici na webu DEPO2015 a bude dále průběžně aktualizován.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24