QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Deštivé pondělí ve znamení nehod! Výjezdů záchranky přibývá

03.08.2020 11:00     03.08.2020 14:27

Záchranáři pomohli chodci, kterého na Karlovarské třídě v Plzni srazilo osobní auto. V Dobřanech se převrátilo auto na bok a bouralo se i na dálnici. U Rakové skončilo auto na střeše. 

3
312

Během rána v pondělí 3. srpna vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému na Karlovarskou třídu v Plzni, kde osobní auto srazilo chodce.

"Zdravotnická záchranná služba transportuje muže ve věku 25 let s lehčím zraněním do fakultní nemocnice v Plzni na Borech,“ sdělil operátor krajské záchranky.

Situace se nezlepšila ani odpoledne. Všechny záchranářské složky vyjely k obci Raková na Rokycansku, kde se převrátilo osobní auto. "Čtyřicetiletou ženu zdravotnická záchranná služby transportovala se středně těžkým poraněním a při plném vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Během dopoledne se záchranáři nezastavili. Zhruba ve čtvrt na jedenáct došlo k nehodě v ulici 1. máje u železničního viaduktu v Dobřanech. Na bok se zde převrátilo osobní auto. "Ženu ve věku 37 let transportujeme s lehčím zraněním do Stodské  nemocnice,“ dodal Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

"Řidič ve věku 43 let vozidla značky Ford Focus nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu a povrchu vozovky a povětrnostním podmínkám. V mírné pravotočivé zatáčce vyjel s vozidlem mimo komunikaci. Spolujezdkyně utrpěla zranění a byla předána do péče záchranářů," dodala policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že alkohol byl u řidiče vyloučen. Vozovka je v místě nehody průjezdná, projíždějte tudy ale s velkou opatrností. 

K další nehodě se zraněním došlo krátce před tři čtvrtě na 11 poblíž Boru u Tachova, kde se také převrátilo osobní auto. Řidiči zde musí do cca 12:45 počítat s dopravním omezením. "Osobní auto skončilo u obce Skřivín mimo vozovku.  Na místě jsou dvě  zraněné osoby při vědomí,“ upřesnil Vítězslav Sladký.

Bouralo se i na dálnici D5, během pondělního rána musela být  na 66. kilometru u Ejpovic kvůli dopravní nehodě zúžená vozovka na jeden jízdní pruh.

Dopoledne dále skončilo u Oseka na Rokycansku osobní auto v příkopu, dvě osobní auta se střetla ve Skvrňanské ulici v Plzni a další osobní auto havarovalo v Plzeňské ulici v Nepomuku. Další vozidlo skončilo v příkopu u severoplzeňské Blatnice. 

Před polednem přibyl do pondělní bilance nehod střet dvou osobních aut na silnici spojující plzeňské Litice a Radobyčice. Ve stejné době se srazily dva osobní vozy také v Přemyslově ulici v Plzni. 

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24