QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti vě škole v Kožlanech si vyzkoušely evakuaci - FOTKY

14.09.2021 12:05

Děti ze základní školy v Kožlanech si vyzkoušely, jak se zachovat při požáru. Na cvičení se podíleli hasiči a také policisté. Děti byly ze školy při výcviku evakuovány.

evakuace skoly v kozlanech foto PCR (6)
evakuace skoly v kozlanech foto PCR (6)evakuace skoly v kozlanech foto PCR (1)evakuace skoly v kozlanech foto PCR (3)evakuace skoly v kozlanech foto PCR (4)evakuace skoly v kozlanech foto PCR (5)evakuace skoly v kozlanech foto PCR (2)

"V pátek 10. září 2021 v Kožlanech proběhl nácvik evakuace budovy základní školy v případě vzniku požáru. V rámci cvičení byla navázána spolupráce profesionálních hasičů z Plas, dobrovolných hasičů z Kožlan a Policie ČR. V budově školy bylo nasimulováno zakouření vnitřních prostor, kdy byl následně vyhlášen poplach a výzva k evakuaci žáků," uvádí mluvčí policie Eva Červenková.

Za asistence hasičů byli úspěšně evakuováni všichni žáci do bezpečného prostoru hřiště vedle budovy.

"Po nácviku evakuace na děti čekal ještě další program v rámci branného dne. Na několika stanovištích si děti prohlédly policejní výstroj a výzbroj, hasičské vybavení a byla jim představena činnost jednotlivých složek integrovaného záchranného systému," uvdela dále mluvčí policie.

foto: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24