QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlem ke svobodě: 30. výročí sametové revoluce v divadle

28.09.2019 15:12

Od 7. října budou k zakoupení vstupenky na akci Divadlem ke svobodě, která připomene významné datum 17. listopadu. Komponovaný večer se v plzeňském divadle chystá v rámci 30. výročí sametové revoluce.

Opona DJKT, foto MMP

Přijďte si užít poslední hodiny dne 17. listopadu do divadla v Plzni. DJKT připravuje komponovaný večer v rámci oslav 30. výročí sametové revoluce, který naváže na celodenní plzeňskou akci Cesta svobody. 

Divadlo obyvkle bylo úzce provázané se společenským a hlavně politickým děním. Divadelní umělci se nikdy nebáli vyslovit svůj názor, který reagoval na konrétní dění. V listopadu 1989 divadlo sehrálo významnou úlohu, a proto má smysl si 30. výročí sametové revoluce připomenout právě v divadle a zároveň se seznámit s divadelní cestou ke svobodě.

Jak se změnilo takové divadlo po roce 1989 a jak vypadalo před tímto významným rokem? Divákům budou specifika divadelní tvorby v období socialismu a normalizace příblíženy formou ukázek z her, které byly v daném období v plzeňském divadle uváděny. V kontrastu k nim budou uvedeny i ukázky pozdějšího či také aktuálního repertoáru.

Vstupenky budou v prodeji od 7. října na pokladně předprodeje.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24