Divadlo Alfa uvádí Pohádky z Ošemetna, čekají ho další 4 premiéry - FOTKY

09.10.2021 11:01

Pro novou sezónu 2021/22 připravilo Divadlo Alfa v Plzni hned několik premiér. Nejnověji zve na Pohádky z Ošemetna. Co vše Alfa připravila pro nejmenší diváky? Přinášíme podrobnosti.

Divadlo Alfa_Pohádky z Ošemetna
Divadlo Alfa_Pohádky z OšemetnaDivadlo Alfa_Pohádky z Ošemetna (2)divadlo alfa pohádky z ošemetna

V úvodu sezóny 2021/22 zve Divadlo Alfa na zábavnou novinku plnou bláznivých barevných maňásků - mapetůPohádky z Ošemetna“. Nová sezóna pak přinese postupně další čtyři premiéry, a to technicky náročný kus „Pravdu má každý svou(?)“, spaghetti western „Pádístepí, náčelník Bizonů“, dobrodružný ponor do světa řeckých bájí „Odysseus“ a pohádkovou detektivku „Zločin v říši pohádek“.

Pohádky z Ošemetna měly premiéru v pátek 8. října. Pro první premiéru sezóny si režisér Tomsa Legierski a dramaturgyně Petra Kosová vybrali čtyři pohádky z knihy „Cesta z Ošemetna“. Její autor Tomáš Končinský píše i úspěšné knihy pro děti. „Okouzlily mě nejen samotné pohádky, ale také jazyk Tomáše Končinského. Píše pěknou češtinou, nekomplikovanou, srozumitelnou, a přitom nápaditou a kultivovanou, která se dětem nepodbízí. Byla to čistá radost adaptovat jeho texty pro divadlo,“ uvedla Petra Kosová.

Pohádky z Ošemetna jsou určené dětem z mateřinek a prvních tříd ZŠ.

Alfa má naplánované další 4 premiéry.

V prosinci chystá pro dospívající a dospělé technicky náročný kus s názvem „Pravdu má každý svou(?)“, který reaguje na aktuální fake news a neschopnost diskuze na sociálních sítích.

V únoru proběhne premiéra grotesky ve stylu spaghetti westernů „Pádístepí, náčelník Bizonů“, které budou slušet tradiční maňásci. Režisér Tomsa Legierski tentokrát oslovil autory Blahoslava Fajmona a Martina Marka, kteří pro plzeňské divadlo píší poprvé.

březnu nabídne Alfa pod názvem Odysseus premiéru dobrodružného výletu do světa řeckých bájí.

Poslední novinkou sezóny bude v květnu pohádková detektivka Zločin v říši pohádek autora Vítka Peřiny v režii Tomáše Dvořáka.

Divadlo Alfa čeká v letošní sezóně ale i hostování, akce Noc divadel (20. listopadu) a také dokument o historii Divadla Alfa. Dokument o Alfě natáčí Česká televize k šedesátému výročí založení divadla. Divadlo dále chystá i 34. Skupovu Plzeň, kterou muselo kvůli pademii zrušit.

 

Ostatní:
Divadla ALFA, otevírací doba: PO - PÁ 8:00 - 15:30 hod.

Pokladna Divadla ALFA je také otevřená vždy 1 hodinu před představením.

Vstupenka do Divadla ALFA platí jako jízdenka MHD v Plzni - jednu hodinu před a jednu hodinu po představení!

foto: Divadlo Alfa

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24