QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlo ALFA uvádí premiéru autorské hry o konspiračních teoriích

13.12.2021 14:01

Autorská inscenace na aktuální téma konspiračních teorií "Pravdu má každý svou (?)" má za sebou ranní premiéru, která proběhla 13. prosince, slavnostní večerní premiéra se chystá na pátek 17. prosince.

Divadlo ALFA_Pravdu má každý svou_foto M. Hajn

Tvůrci se nejprve inspirovali hrou dramatika Luigiho Pirandella, aby si nakonec půjčili jen upravený název a vytvořili zcela autorský kus. Zaujali je současní vyznavači teorie, která stovky let po procesu s Giordanem Brunem tvrdí, že Země je plochá.

„Každý, kdo pravidelně sleduje výměny názorů na sociálních sítích, může být frustrovaný z množství rezolutních ‚pravd‘, z agresivního obhajování konspiračních teorií všeho druhu a z relativizací vědou doložených faktů. Zdá se, že lze popírat i přírodní zákony, o kterých jsme si mysleli, že jejich znalost sdílíme vespolek,“ uvedla Petra Kosová, dramaturgyně Divadla ALFA.

Diváci se mohou těšit mimo jiné na loutkářskou rekonstrukci přistání na Měsíci. Různé rafinované výtvarné detaily by nebylo možné zvládnout bez nápaditosti a nasazení zaměstnanců dílen Divadla ALFA.

Slavnostní večerní premiéra se uskuteční v pátek 17. prosince od 18 hodin.

 

foto: M. Hajn

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24